Colegiul Tehnic Traian Vuia a sărbătorit vineri, 24 februarie, Dragobetele, românește. Atmosfera a fost cu atât mai deosebită cu cât sărbătoarea românească a fost dedicată iubirii față de semeni, copiilor din familii defavorizate, printr-un târg de mărțișoare.

 

Elevii au răspuns cu dăruire și au făcut mărțișoare, folosind diferite tehnici: șervețelului, pictură, decupaj și cusături. Totul s-a desfășurat cu sprijinul Fundației Love Bihor, care a pus la dispoziție materialele, iar elevii, entuziasmul și hotărârea de a contribui la organizarea unei tabere pentru copiii mai puțin norocoși. În cadrul acestei tabere pot participa și frații mai mici ai elevilor noștri, având în vedere că avem și noi copii cu o situație precară. Este cu atât mai lăudabil, cu cât acești copii au dăruit din timpul și din inima lor puțină bucurie unor copiii la fel ca și ei”, susține profesoara Voichița Darna, coordonatoarea activității.

Pe parcursul pauzelor, elevii au ascultat muzică românească și au putut să doneze bani în schimbul unui mărțișor. Evenimentul a fost cu atât mai frumos, cu cât o parte dintre elevi și profesoare au fost îmbrăcați în costume populare sau doar cămăși populare, la final fiind premiat cel mai original costum. La încheierea programului, suma colectată a fost 970 lei.

„Sperăm ca împreună cu alți oameni inimoși, cei 40 de copii să beneficieze la vară de tabăra mult dorită”, susține directoarea Colegiul Tehnic Traian Vuia, Daniela Vîlceanu.