Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, chestorul Liviu Popa şi şeful Poliţiei Beiuş, Remus Indrei, sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie că ar fi protejat activitatea infracţională a mai multor persoane cu probleme penale. În schimb, cei doi ar fi primit, în total, foloase necuvenite în valoare de 11.979 de lei.  

Luare de mită şi trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile în cazul mai multor persoane inculpate în dosarul celor cinci poliţişti acuzaţi de fapte de corupţie. Pe lângă chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Beiuş, Remus Indrei şi ceilalţi oameni ai legii, procurorii au început urmărirea penală şi împotriva unei angajate a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor dar şi împotriva viceprimarilor din Remetea respectiv Roşia.

Liviu Popa, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, este anchetat pentru două infracțiuni de luare de mită, Remus Indrei, comisar șef de poliție, șef al Poliției municipiului Beiuș la data faptelor, pentru cinci 5 infracțiuni de luare de mită ( din care 4 în formă continuată), Dorin Vesa, comisar șef de poliție, șef al Secției 2 Poliție Rurală Beiuș la data faptelor, este urmărit penal pentru luare de mită (3 fapte) şi instigare la luare de mită în formă continuată. De asemenea, procurorii anticorupţie îl anchetează pe Gheorghe Bat, la data faptelor șef al Posturilor de Poliție Cărpinet și Pietroasa, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită (4 fapte din care una în formă continuată), trafic de influență (2 fapte), complicitate la luare de mită şi dare de mită în formă continuată şi pe Raul Rotar, agent șef principal de poliție, șef al Postului de Poliție Cărpinet la data faptelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la luare de mită (2 fapte) şi dare de mită în formă continuată. 

Minodora Ioana Pătroc, consilier superior în cadrul Agenția pentru Protecția Mediului Bihor este acuzată de luare de mită. De asemenea, s-a pus în mișcare acțiunea penală față de Nicolae Dan Bodea, la data faptelor viceprimar al comunei Remetea, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută şi faţă de Ioan Florian Simea, viceprimar al comunei Roșia, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută şi dare de mită.

Toate acuzaţiile DNA împotriva şefilor din Poliţia bihoreană, precum şi alte amănunte interesante în ediţia tipărită de mâine.