Duminică, 5 februarie, în galeria Euro Foto Art a avut loc vernisajul uneia dintre cele mai aşteptate expoziţii. Cele mai bune imagini realizate de membrii clubului în cursul anului 2016, fotografii care au fost selecţionate într-o serie de saloane naţionale şi internaţionale, au fost expuse pentru a bucura sufletele orădenilor pasionaţi de arta fotografică.

 

Expoziţia anuală a membrilor Clubului Fotografic Nufărul a devenit deja o tradiţie în urbea de pe Crişul Repede şi este unul dintre cele mai aşteptate evenimente expoziţionale. Evenimentul a avut loc în cadrul celei de a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly” organizat de Asociația Internațională . În acest context au fost expuse în Galeria Euro Foto Art peste 54 de fotografii, în format 50 x 75 cm,  realizate de artiștii fotografi: Ciprian Baba-Filimon, Bogdan Bolboacă, Constantin Dancoglu, Constantin Demeter, Christian Filipescu, Nicoleta Gabor, Ovidiu Gabor, Eugen Munteanu, Gheorghe Petrila, Ovi D. Pop, Adela Rusu, Valentina Stan, Gelu Stan, Claudiu Szabó și Alex Tudose.

Fotografiile celor 15 membrii ai cunoscutului fotoclub reprezintă mai multe genuri ale artei fotografice, de la peisaj, portrete, eseuri, nuduri, la street,  socio-fotografii și fotografii arhitecturale. Imaginile selecţionate au fost expuse cu mare succes în cadrul a diferite saloane naționale și internaționale de artă fotografică.

În cadrul vernisajului de duminică, au fost înmânate şi trei premii de excelență membrilor care au obținut cele mai multe punctaje în urma participării la saloanele de fotografie amintite. Astfel, locul I i-a revenit artistei Valentina Stan, locul al II-lea artistului Ovi D. Pop, iar cel de al III-lea artistei Adela Rusu.

Vernisajul s-a bucurat şi de prezenţa conf. univ. dr. Carmen Vasile, acompaniată la clarinet de lect.univ.dr. Bogdan Scurtu, care au interpretat partituri din creația compozitorilor J. S. Bach, G. Rossini, E. Terényi, L. Bernstein.

Noua expoziție organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 24 februarie 2017. Accesul publicului este gratuit.