Mâine, 26 aprilie, comisarii Gărzii de Mediu Bihor se vor alătura colegilor lor din țară, și vor intra în grevă de avertisment, între orele 14.00 – 16.00. Cauza protestului lor este generată de faptul că Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, nu și-a respectat promisiunea de a egaliza salariile între Garda de Mediu și Garda Forestieră.

„Doamna Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ministrul Mediului, a promis că susține egalizarea salariilor, așa cum este normal și corect, între salariații gărzii de mediu și cei ai gărzii forestiere, având deopotrivă atribuții de monitorizare, inspecție și control”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți, 25 aprilie, de Valentin Neagoe, președintele Sindicatului Național al Gărzii de Mediu.

„Deoarece până la această dată nu s-a materializat această promisiune și gravă disfuncționalitate la nivelul Ministerului Mediului, Biroul Executiv al Sindicatului Național al Gărzii de Mediu a hotărât declanșarea grevei de avertisment, în data de 26 aprilie 2017, între orele 14.00 – 16.00”, se mai arată în document.

În această perioadă, nu se vor desfășura activitățile specifice gărzii de mediu și nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat al gărzii de mediu la nivel național.