Federația Națională Columbofilă împlinește, în acest an, 80 de ani de activitate, prilej cu care organizează, la Oradea, ediția cu numărul 48 a Expoziției Naționale Columbofile, și Gala Campionilor care va avea loc la Ambasador Oradea, și va fi moderată de cunoscuta vedetă tv, Andreea Marin.

 

În perioada 21-22 ianuarie, la Trade Center Oradea, se va desfășura Expoziția Națională Columbofilă a României, eveniment organizat de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Porumbei din România, al cărei președinte este bihoreanul Marius Tunduc. Potrivit acestuia, la Oradea, vor fi expuși cei mai buni 400 de porumbei voiajori din România, campioni la diferite categorii de distanțe și Lotul Național care va reprezenta țara noastră la Olimpiada de la Bruxelles, anul acesta, în perioada 28-29 ianuarie.

„Inițial, expoziția trebuia să aibă loc la Târgu Mureș, însă, acolo, au apărut unele probleme cu spațiul expozițional și a fost relocată de urgență. Asociația Județeană Columbofilă Bihor a avut la dispoziție două săptămâni pentru a organiza acest eveniment, dar se pare că timpul foarte scurt nu a fost un impediment și vom avea o expoziție excepțională”, a spus Marius Tunduc, ieri, în cadrul unei conferințe de presă. La întâlnirea cu reprezentanții mass-media au mai participat Andrei Bondar și Ioan Pantea, din partea Asociației Județene Columbofile Bihor.

Expoziția de la Oradea se va desfășura după următorul program: mâine, 21 ianuarie, între orele 9.00-16.00, iar duminică, 22 ianuarie, între orele 10.00-15.00.

Tot mâine în sala de conferință de lângă spațiul expozițional, vor fi organizate două seminarii. Primul - „Văduvia cu femele”, care va avea loc de la ora 12.00, și va fi prezentat de campionul belgian Rik Cools, iar al doilea - „Maratonul - pasiunea noastră”, care se va desfășura de la ora 15.00, și va fi prezentat de Lothar Lessmeister (câștigătorul celui mai prestigios concurs din lume în 2016 – Barcelona International) și de Hugo Kipp, care a obținut locurile 1 și 2 la Maraton Germania 2015, precum și locul 1 la International St. Vicent 2016.

Mâine seara, la Ambasador Oradea, va fi organizată Gala Campionilor, care va fi moderată de Andreea Marin și transmisă live, în toată lumea, pe site-ul federației, www.federatianationalacolumbofila.ro/. În cadrul galei, vor fi premiați cu trofee cei mai buni columbofili și porumbei ai României.