Ultima zi a conferinței „Rolul studentului medicinist în promovarea sănătăţii prin sport şi nutriţie” a fost cea mai frumoasă. Studenții au organizat mai multe întreceri de cross, zumba și au împărțit pliante invitându-i pe orădeni să facă sport.

 

Parcul 1 Decembrie din Oradea a prins viață ieri, după ora 13.00, când studenții de la Asociația Studenților Stomatologi din Oradea și cei de la Asociația Studenților Mediciniști din Oradea au organizat mai multe întreceri sportive, cross și zumba. În acest fel, tinerii au dorit să îi invite pe orădeni să fie mai atenți la ce mănâncă pentru că alimentația are strânsă legătură cu sănătatea. O masă sănătoasă, completată cu mișcare, dans și sport, poate ajuta la prelungirea vieții.

Evenimentul a fost parte a conferinței „Rolul studentului medicinist în promovarea sănătăţii prin sport şi nutriţie”, începută miercuri, 26 aprilie, și în cadrul căreia profesorii și studenții au făcut mai multe prezentări în care au subliniat rolul alimentației sănătoase în întreținerea sănătății.

„Lipsa nutriției din planul de învățământ din România este un mare minus. Fără o cunoaștere de bază, apar termeni care nu au o acoperire științifică în lumea reală, cum este cel de detoxifiere, care nu există ca fenomen metabolic uman. Un alt lucru îngrijorător este și faptul că nici până în acest moment, în România, nu există reglementată meseria de nutriționist. Asta face ca mulți dintre specialiștii pe care îi avem să plece în alte țări. Vă rog, dragi studenți, ca la viitorul loc de muncă, pe cât va fi posibil, să fiți și nutriționiști”, a spus miercuri, 26 aprilie, în deschiderea evenimentului, diabetologul Amorin Popa.