Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria invită copiii la o nouă premieră, Cenuşăreasa, o dramatizare după celebrul basm omonim, care se bucură de semnătura regizorală a Adelei Moldovan. Spectacolul este dedicat copiilor mai mari de trei ani şi va avea premiera în data de 9 aprilie.

 

Cel mai nou spectacol al Trupei Arcadia, Cenuşăreasa, după basmul omonim semnat de Fraţii Grimm, a fost montat la Oradea de actriţa şi regizoarea Adela Moldovan.

„Povestea Cenușăresei este foarte cunoscută și îndrăgită de copii. Cu toate acestea, fiecare montare a ei pe scenele micilor teatre sau în film aduce ceva nou. Ea permite o paletă amplă de expresii teatrale grație ingredientelor magice pe care le conține, cum ar fi răsplata bunătății, a frumuseții interioare, magia și misterul, dragostea, dar și ridiculizarea celor care încearcă să se impună prin răutate și înșelăciune”, a spus Adela Moldovan. „Valorii morale şi educative a spectacolului i se alătură cea estetică, deoarece păpușile fermecătoare ale maestrului Eustațiu Gregorian, alături de costumele inspirate ale scenografei Oana Cernea vorbesc de la sine. Acestora li se alătură muzica lui Ladislau Luptovits, care subliniază trăirile sau acțiunile eroilor”, a mai subliniat regizoarea.

„Spectacolul pe care Teatrul Arcadia îl propune copiilor este viu, colorat, vesel și ritmat.  Actorii intră cu ușurință, talent și bucurie în pielea personajelor, creând o lume fermecată și încântătoare de care sperăm că se vor bucura atât micii spectatori, cât și însoțitorii lor.

Pentru mine, ca regizor, colaborarea cu acest colectiv de artiști a fost o bucurie”, a spus Moldovan. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Consuela Egyed (Cenușăreasa), Alexandru Pop (Prințul, Calul), Andrei Fazecaș (Maștera), Florin Stan (Împăratul), Zentania Lupșe (Împărăteasa, Zâna, Fata1), Armanca Serac (Fata 2, Șoricica), Igor Lungu (Bufonul, Calul), Florian Silaghi (Povestitor, Crainic, Șoricel) și Rin Tripa (dublură Povestitor, Crainic, Șoricel)

Reacţia copiilor în faţa nemuritoarei poveşti a fost deja testată vineri, 31 martie, când a avut loc avanpremiera spectacolului. „Am rămas plăcut surprins să observ că cei mai mici dintre copii, cei de 3-4 ani, nu s-au mişcat în scaune pe tot parcursul reprezentaţiei. Asta denotă faptul că spectacolul este captivant şi pentru copiii mai mici”, a spus Florian Silaghi, directorul artistic al Arcadia. Acesta le-a transmis doritorilor să se grăbească spre casa de bilete, pentru că 70% din locurile pentru ziua premierei sunt deja ocupate. Cenuşăreasa se va juca duminică, 9 aprilie, de la ora 11.00 și de la ora 13.00, la Sala Arcadia. Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului, de marți până vineri, în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar în weekend. între orele 10.00-13.00. Bilete se pot achiziţiona şi online pe biletmaster.ro.