Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” a serbat, în această săptămână, 27 de ani de existență. Cu această ocazie, elevii și profesorii au vizitat statuia și Muzeul „Aurel Lazăr”, au organizat concursuri de prăjituri, dezbateri despre discriminare și au premiat cei mai merituoși profesori și colaboratori.

 

Evenimentele dedicate serbării a 27 de ani de existență a Liceului „Aurel Lazăr” au început marți, 14 februarie, cu vizitarea Statuii și a Casei Memoriale „Aurel Lazăr”. În aceeași zi, Clubul de Dezbateri al școlii a discutat moțiunea „Toleranță zero față de orice tip de discriminare în școli”. Tema aleasă s-a încadrat în contextul actual în care cel diferit este respins de societate. Miercuri a fost ziua concursurilor. A fost organizat unul de gătit prăjituri, inclus într-un Carnaval al Prăjiturilor, și unul dedicat colecționarilor de jucării, pietre semiprețioase și timbre.

Vineri a fost ziua în care s-a tras linie, elevii și profesorii organizând un eveniment dublat de un impresionant program artistic. Au participat, alături de directorul Gheorghe Tirla și adjuncta Rodica Turcaș, viceprimarul Florin Birta, fostul director al liceului, Ioan Micu, și președintele Comitetului de părinți Cristian Popa.   

Gheorghe Tirla a deschis evenimentul, subliniind momentele importante din istoria școlii. Același director i-a premiat cu diplome speciale pe cei mai buni profesori și colaboratori.

Programul artisitic a început cu Denisa Paul, câștigătoare a concursului Miss Boboc Aurel Lazăr, care i-a impresionat cu vocea ei pe cei aproximativ 100 de profesori și elevi prezenți. A intrat apoi în scenă trupa de teatru a școlii, coordonată de Elena Dumitraș, care a pus în scenă piesa Justiție, adaptare după I. L. Caragiale. Muzica populară a fost și ea prezentă, atât prin cântec (Cătălin Bulgaru, Maria Bocor, Oana Mustață, Rareș Neaga, Gheorghe Orboi), cât și prin dans (Claudiu Tonț și Denisa Heredea alături de George Ruge și Olivia Vese).   

Activitatea a fost organizată împreună cu Consiliul Școlar al Elevilor din Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea, în frunte cu președintele Alin Stefancsik.