Sala festivă a Liceului de Arte din Oradea a devenit, vineri, neîncăpătoare, cu prilejul spectacolului intitulat „Dragobetele sărută fetele”. Evenimentul, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, a fost organizat în cadrul proiectelor educative existente în școală.

Programul a debutat cu o scenetă, „Dragoste cu năbădăi”, prezentată, cu mult talent, de către elevii clasei a X-a B. Mesajul piesei a fost acela că „indiferent câte greutăți apar în viață, omul nu poate exista fără iubire!”.

În continuare, au urcat pe scenă membrii Ansamblului folcloric al Liceului de Arte din Oradea – dirijor, profesor Sorin Miescu. Tinerii au prezentat o suită orchestrală, după care și-au dat concursul următorii elevi: Andrada Abrudan, Daliana Negrean, Amalia Ursan, Dragoș Negruțiu, Paula Toma, Bogdan Heredea, Bianca Popa, Elena Mihuța, Claudia Gui, Paula Lupo, Natalia Hălmăgean și Cosmin Botiș.

Invitată în recital a fost interpreta Lavinia Chifor, absolventă a Liceului de Arte, care este în prezent anul III la Facultatea de Teologie din Oradea. Tânăra a interpretat doina „Trandafir cu creanga-n apă” și piesa de joc „Ioane, ce te uiți la fete”, prof. coord. Aurica Bonțu.

Acompaniamentul muzical a fost asigurat de „Ansamblul folcloric” al Liceului de Arte din Oradea, condus de dirijor, profesor Sorin Miescu, alături de profesorii Lucian Florin Bonțu și Andrei Moga. Coordonatori au fost profesorii Mihaela Bondor, directorul Liceului de Arte Oradea, prof. Aurica Bonțu, prof. Florin Lucian Bonțu, prof. Sorin Miescu, prof. Andrei Moga, prof. Ancuța Pop, prof. Adriana Hexan și prof. Mihaela Gaie.

„Este cea de-a XIV-a ediție a activității de Dragobete pe care o organizăm, iar scopul evenimentului este promovarea și păstrarea tradițiilor populare românești. În cadrul spectacolului, elevii noștri prezintă lucrări folclorice, vocale și instrumentale, din mai multe zone folclorice ale țării, începând cu zona folclorică a Bihorului,  finalizând cu zona folclorică a Banatului. Elevii și profesorii instituției noastre au început pregătirile pentru organizarea acestui eveniment încă de la începutul anului școlar”, ne-a declarat prof. Aurica Bonțu.