Odată cu închiderea circulaţiei pe strada Tudor Vladimirescu pe ambele sensuri, între străzile Duiliu Zamfirescu şi Sulyok Istvan, traseul liniei de autobuz 14 a fost deviat. Cu toate că anunțul privind închiderea circulației în zona respectivă a fost făcut din timp de către municipalitate, ieri dimineață, mai mulți orădeni care circulau cu acest mijloc de transport s-au revoltat în momentul în care autobuzul și-a schimbat brusc ruta obișnuită.  

Porţiunea de stradă de pe Tudor Vladimirescu este închisă circulaţiei începând de miercuri, 24 august, pe ambele sensuri, până în 11 septembrie inclusiv, urmând ca din 12 septembrie să se reia circulaţia pe o singură bandă, dinspre Decebal spre Piaţa Unirii, pentru o perioadă de aproximativ încă o lună. Închiderea circulaţiei este necesară pentru lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare.

Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea, le recomandă şoferilor care circulă dinspre Piaţa Unirii spre Decebal să folosească strada Principatelor Unite sau strada Primăriei, iar cei care circulă dinspre Decebal spre Piaţa Unirii să folosească strada Iuliu Maniu.

Întrucât nu s-au informat din timp despre noua rută a autobuzului 14, ieri dimineață, mai mulți orădeni care circulau cu acest mijloc de transport în comun au fost luați prin surprindere de noul traseu. Unul dintre ei, un bărbat trecut de prima tinerețe, care intenționa să ajungă în centrul orașului, l-a luat la rost pe șofer, supărat că „din cauza lucrărilor care nu se mai termină, orașul se află într-un șantier continuu”. Cu mult calm, șoferul i-a explicat motivul pentru care este închisă circulația pe strada Tudor Vladimirescu, și l-a sfătuit să opteze pentru stația de pe strada Iuliu Maniu, care este cea mai apropiată de Piața Unirii.

Așadar, până în 11 septembrie inclusiv, traseul liniei 14 de autobuz este deviat, pe sensul de mers dinspre Piaţa Unirii (staţie la Turnul Primăriei) spre B-dul Decebal, pe str. Principatelor Unite (cu staţii la Pasarelă şi la nr. 76) - str. Constructorilor - str. Roşiorilor (staţia Roşiorilor). De menționat că, pe tronsonul modificat, circulă şi autobuzele liniilor 10, 20 şi 23.