În ultimii ani, instituţiile de cultură din Oradea au început să facă tot mai clar paşi spre comunitate, renunţând la turnul de fildeş în care păreau că se ascund. Ieri a venit rândul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea care a organizat, la propriul sediu, o expoziţie de anvergură în care au putut fi admirate lucrările a peste 150 de studenţi.

 

Nu este prima expoziţie de acest fel la Facultatea de Arte, dar este prima care nu se desfăşoară în cerc închis şi la care au fost invitaţi toţi cei care iubesc cu adevărat arta. Intitulată „Ateliere Deschise” expoziţia a îmbinat lucrările de sfârșit de an ale studenților și masteranzilor cu cele mai reuşite exponate ale studenţilor din ceilalţi ani de la Departamentul de Arte Vizuale.

„Diversitatea este mare şi cred că sunt lucrări care chiar merită văzute. Vrem să facem cât mai vizibil acest spaţiu, să fie unul care să le dea studenţilor inspiraţie pentru noi energii creative. În această formă, expoziţia este doar pentru astăzi, dar o parte din lucrări vor putea fi vizitate pe parcursul întregii săptămâni. Nici nu ar putea fi altfel, pentru că studenţii îşi pregătesc licenţa şi dizertaţiile aşa că la unele exponate încă se mai lucrează”, a spus Teofil Ioan Ştiop, directorul Departamentului de Arte Vizuale. Prezentă la eveniment, noua decăniţă Corina Andor a spus că este datoria Facultăţii de Arte să se deschidă mai mult spre public şi că se va ocupa special ca în următorii ani vizibilitatea instituţiei să crească.

În cele 15 săli care au stat la dispoziţia publicului vizitator au fost expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică, arte decorative, design, design vestimentar, sculptură şi ambient şi pictură şi multimedia.