Cele mai frumoase colinde au răsunat, ieri, la sediul Redacției Crișana, aduse de o parte dintre călugării și frații viețuitori de la Sfânta Mănăstire Izbuc, devenită un adevărat simbol al spiritualității ortodoxe de pe meleagurile bihorene.

 

După ce au colindat la Primăria municipiului Oradea, Instituţia Prefectului Bihor, Facultatea de Teologie Oradea, Jandarmerie, Biserica cu Lună etc., 12 călugări și frați viețuitori de la Mănăstirea Izbuc, în frunte cu arhimandritul Mihail Tărău, starețul mănăstirii, au poposit, ieri, pentru prima dată, la sediul Redacției Crișana. Ei au vestit Nașterea Domnul Iisus Hristos prin colindele „În noaptea Sfântă de Crăciun” și „A venit și-aici Crăciunul”, oferind colectivului redacției Crișana momente deosebit de înălțătoare, acum, în prag de sărbători.

„În ultimii cinci ani, în fiecare an, în această perioadă, mergem să colindăm, atât în Oradea, cât și în județ, pe la instituții, biserici, azile de bătrâni, spitale, dar și la binefăcătorii mănăstirii, care sunt alături de noi. Astăzi (n.r. – ieri), este a unsprezecea zi de colindat. Acest periplu durează de la 1 decembrie până la Anul Nou”, ne-a declarat arhimandritul Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc.

Pe lângă frumoasele colinde prezentate, grupul de colindători le-a oferit ziariștilor calendare și iconițe cu Maica Domnului Făcătoare de Minuni de la Izbuc.

Străvechea vatră monahală din Eparhia Oradiei, Mănăstirea Izbuc este situată în județul Bihor, la poalele munţilor Codru Moma, la aproximativ 100 de kilometri de Oradea, pe Drumul Naţional 76, spre Deva, într-un cadru feeric, de munte, încărcat de pioşenie.