Laurent Fabius, președintele Consiliului Constituțional, l-a proclamat pe Emmanuel Macron drept cel de-al 25-lea președinte al Franței, în cadrul unei ceremonii ce are loc la Palatul Élysée.

„Înainte de a deveni liderul unei țări, trebuie să devii omul timpului tău”, a declarat președintele Consiliului Constituțional. „Prin alegerea suverană a poporului, acum, mai presus de toate, ești (…) liderul țării noastre (…) președintele Republicii”, a completat Fabius, potrivit BBC News online.

Europa și lumea întreagă au nevoie mai mult decât oricând de Franța, a declarat noul președinte francez Emmanuel Macron în primul său discurs ca șef de stat, adăugând că va restaura poziția în plan global a Franței, informează BBC News online. „Lumea are nevoie de ceea ce francezii au predicat mereu. De mai multe decenii Franța s-a îndoit de ea însăși”, a declarat cel de-al 25-lea și cel mai tânăr președinte al Republicii franceze.

„Mandatul meu le va da francezilor înapoi încrederea să creadă în ei”, a mai afirmat Macron, care a adăugat că va convinge lumea că „puterea Franței nu este în declin, ci este calea să renască”. „Franța este puternică doar dacă este prosperă. Franța este un model pentru lume dacă este exemplară”, a completat noul președinte. „Întreaga lume va fi atentă la ceea ce Franța spune, pentru că, împreună, vom trece de fricile și anxietățile noastre”.

„Împreună vom fi un exemplu de popor care știe să-și afirme valorile și principiile - ale democrației și ale Republicii”, a continuat Emmanuel Macron. Emmanuel Macron, s-a născut la 21 decembrie 1977, în localitatea Amiens din nord-estul Franței. Pe 7 mai 2017, a câștigat alegerile prezidențiale din Franța în fața lui Marine Le Pen, candidata formațiunii populiste Frontul Național. Printre oficialii francezi care au participat la festivitățile oficiale de la Palatul Élysée s-au numărat președintele Adunării Naționale și cel al Senatului, premierul Bernard Cazeneuve și șeful Consiliului Constituțional, Laurent Fabius.