Criminalul tinerei Izolda Baczoni a fost condamnat la 18 ani de închisoare, definitiv. Sabin Cristian Godja a fost trimis în judecată fiind acuzat că a violat-o pe tânăra din Săcuieni, a ştrangulat-o după care a abandonat cadavrul într-un canal colector. El a mai fost obligat să plătească despăgubiri de 90.000 de euro familiei victimei.

 

Sabin Cristian Godja a fost principalul suspect al crimei produse în vara anului 2013, la Săcuieni. Acesta a fost arestat şi ulterior trimis în judecată fiind acuzat că a ucis-o pe Izolda Bacszoni, o tânără de 23 de ani, studentă la Cluj care venise acasă la părinţi, la sfârşit de săptămână. Într-o sâmbăta seara, Izolda a plecat la discoteca din sat şi nu s-a mai întors. Pentru că fiica lor nu obişnuia să lipsească de acasă şi nici să plece undeva fără să îşi anunţe părinţii, aceştia au intrat în panică şi au solicitat ajutorul oamenilor legii.

Alertaţi de dispariţia fetei, grupuri de voluntari alături de autorităţi au început să o caute. Trupul neînsufleţit al fetei a fost găsit într-un şanţ, şi prezenta urme de violenţă. Principalul suspect al crimei, fostul iubit al fetei, a fost audiat ore în şir şi dus în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă. “Din primele cercetări rezultă că învinuitul Godja Sabin Cristian a ucis-o prin strangulare pe victimă, în apropierea căii ferate a oraşului Săcueni, după care a abandonat cadavrul într-un canal colector”, arătau procurorii Parchetului Bihor, într-un comunicat transmis la vremea respectivă. Sabin Cristian Godja a negat producerea crimei, susţinând şi în timpul procesului că nu el este cel care a ucis-o pe tânără. Tribunalul Bihor a fost prima instanţă care s-a pronunţat în acest caz. Judecătorii l-au găsit vinovat pe Godja de omor şi l-au condamnat la 18 ani de închisoare cu executare şi plata unor despăgubiri în valoare de 90.000 de euro în favoarea familiei victimei. Nemulţumit de sentinţă, Godja a atacat-o, apelul judecându-se la Curtea de Apel Oradea. Marţi, magistraţii acestei instanţe s-au pronunţat. „Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Godja Sabin Cristian împotriva sentinţei penale nr. 265 din 06 iunie 2014 pronunţate de Tribunalul Bihor în dosarul nr. 7398/111/2013, pe care o menţine în totalitate. Definitivă”, se arată în soluţia Curţii. Astfel, Godja urmează să execute 18 ani pentru uciderea fostei iubite dar şi să achite despăgubirile stabilite de instanţă, din pedeapsă fiindu-i scăzută perioada în care a fost arestat.