Actriţa Carrie Fisher, interpreta legendară a rolului Prinţesei Leia în franciza Star Wars, a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord. Actriţa fusese internată în spital pe 23 decembrie, după ce a suferit un stop cardiac.

 

Purtătorul de cuvânt al familiei Simon Halls a dat o declaraţie pentru People în numele fiicei lui Fischer, Billie Lourd: „Cu profundă tristeţe Billie Lourd confirmă că iubita sa mamă Carrie Fischer a murit în această dimineaţă.”

Actriţa Carrie Fisher, care a interpretat-o pe Prinţesa Leia în franciza Star Wars, a fost internată pe 23 decembrie în spital, după ce a suferit complicaţii din cauza unor probleme cardiace, au informat mai multe site-uri din presa străină. Actriţa, în vârstă de 60 de ani, se afla într-un avion care zbura din Londra spre Los Angeles atunci când i s-a făcut rău, în 23 decembrie.

Fisher a fost transportată de urgenţă la spital, imediat cum avionul a aterizat pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles, pe 23 decembrie. Departamentul Pompierilor din Los Angeles declarase că pe 23 decembrie a fost solicitat pentru un caz de stop cardiorespirator, la poarta United Airlines, cea la care s-a oprit avionul venit din Londra. „LAFD a răspuns la poarta LAX 47 unui pacient care se afla în stop cardiac”, a declarat pentru CNN Erik Scott, purtătorul de cuvânt al LAFD (Departamentul Pompierilor din Los Angeles - n.r.) pe 23 decembrie. „Paramedicii au tratat pacientul prin tehnici avansate, apoi au transportat victima la un spital local”.

 

Star Wars a făcut-o celebră

Actriţa Carrie Fischer avea mai multe proiecte în desfăşurare în industria cinematografică şi în producţii de televiziune. Cel mai important dintre ele este rolul Prinţesei Leia în franciza Star Wars, în cel de-al optulea episod al seriei. Cel de-al optulea film din serie, în care Fisher o interpretează pe Prinţesa Leia Organa, a fost finalizat în iulie și este, în prezent, în faza de post-producție. Surse citate de revista Variety afirmă că scenele din sequel în care apare Fisher au fost finalizate în iulie. Astfel, Disney și Lucasfilm, producătorii seriei Star Wars, nu vor fi nevoiţi să abordeze moartea lui Fisher până când încep filmările pentru episodul nouă al seriei, în 2018.

În afară de rolul din Star Wars, printre multele proiecte ale actriţei Carrie Fischer, se număra şi un rol recurent pe care îl juca în serialul de comedie „Catastrophe”, produs de Amazon şi Channel 4. În serial, Carrie Fischer interpreta rolul mamei sarcastice a personajului interpretat de Rob Delaney. Sezonul al treilea al serialului este programat pentru începutul anului viitor. Fisher se întorcea de pe platourile de filmare pentru acest serial de comedie, situate în Londra, în momentul în care a suferit atacul de cord la bordul avionului, pe 23 decembrie. Filmările pentru al treilea sezon din „Catastrophe”, care va fi difuzat în primăvară, s-au încheiat. Fisher apare într-unul dintre cele șase episoade ale sezonului. Show-ul va avea şi un al patrulea sezon, potrivit producătorilor. Nu există nicio informaţie cu privire la modul în care producătorii se vor ocupa de personajul lui Fisher în sezoanele viitoare. De asemenea, Fischer ar fi trebuit să aibă un rol şi în filmul „Wonderwell”, despre care IMDB relatează că este o poveste fantastică desprinsă din lumea modei. Pe de altă parte, Fisher a avut un rol recurent şi în „Family Guy”, produs de Fox, în care îşi împrumutase vocea Angelei, șeful de la fabrica de bere unde lucrează Peter Griffin, interpretat de Seth MacFarlane. Cea mai recentă contribuţie a actriţei Carrie Fischer în „Family Guy” a fost într-un episod din sezonul trecut, care a fost difuzat în ianuarie. Nu există informaţii care să dezvăluie dacă Fischer lucrase pentru episoade suplimentare. Un nou documentar, intitulat „Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds” va fi proiectat la următoarea ediţie a festivalului Palm Springs Film Festival, şi va fi, totodată, difuzat pe HBO în luna martie.