Angelina Jolie susține într-un punct de vedere publicat în New York Times, că discriminarea pe considerente religioase este „o joacă cu focul” și alimentează imaginea extremismului SUA în străinătate. Textul face referire la Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump pe 25 ianuarie.

Mamă a șase copii de diverse naționalități, actriță și apărătoare a drepturilor omului, Angelina Jolie a scris într-un comentariu publicat joi că interdicția de intrare în SUA a cetățenilor din șapte țări musulmane, instituită de președintele Donald Trump, poate alimenta extremismul. Jolie crede că recenta decizie prezidențială apelează la frică, cea mai josnică dintre emoții. Decizia nu este „bazată pe fapte, ci pe teamă”. Jolie consideră că toți „copiii refugiaților care se califică pentru azil vor avea întotdeauna o șansă de a se apăra în fața unei Americi (capabilă de — n.r.) compasiune”, dar și că „ne putem gestiona securitatea fără a cataloga cetățenii unor țări întregi — chiar și copii — ca fiind nesiguri pentru a ne vizita țara în temeiul geografiei sau al religiei”. Actrița a avertizat că „sugerând că musulmanii sunt mai puțin demni de protecție, alimentăm extremismul peste hotare”. Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump pe 25 ianuarie interzice accesul refugiaților în Statele Unite, timp de 120 de zile. Același act blochează intrarea în SUA a cetățenilor din Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, timp de 90 de zile. Jolie, în vârstă de 41 de ani, a fost recompensată în 2013 cu un premiu Oscar onorific pentru implicarea în acțiuni umanitare.

Comentariul lui Jolie este primul care vede lumina tiparului de la divorțul din septembrie de actorul Brad Pitt. Cei doi au împreună trei copii adoptați din Cambodgia, Vietnam și Etiopia și alți trei copii născuți în Franța și Namibia.