„Beauty and the Beast” („Frumoasa și Bestia”) la secțiunea film și „Stranger Things” la categoria televiziune au triumfat la MTV Movie&TV Awards care au fost decernate duminică seara la Los Angeles, într-o ceremonie în care numeroase voci au susținut diversitatea și respectul pentru diferență.

În fața seriozității Oscarurilor sau a Globurile de Aur, premiile organizate de MTV optează pentru un ton relaxat și informal, incluzând categorii cum ar fi cel mai bun sărut sau cel mai bun moment emoționant, iar statueta are forma unui pahar plin cu popcorn. Cele mai importante premii ale nopții au fost pentru „Beauty and the Beast”, care a câștigat premiul pentru cel mai bun film al anului, și pentru serialul „Stranger Things”, care a fost recompensat pentru cel mai bun serial. La categoria interpretare s-a acordat câte un singur premiu, nefăcându-se diferența între performanțe în funcție de sex. Astfel, acest premiu a fost câștigat de două actrițe — Emma Watson („Beauty and the Beast”) și Millie Bobby Brown („Stranger Things”) pentru film și, respectiv, pentru televiziune. „Acesta este primul premiu de interpretare din istorie care nu separă candidații în funcție de sex”, a subliniat în discursul său Emma Watson, care a spus că este mândră să facă parte dintr-un film care celebrează „diversitatea”, „bucuria” și „dragostea”.

La rândul său, Millie Bobby Brown, printre lacrimi uriașe, a mulțumit fraților Duffer, creatorii serialului, care au imaginat un personaj feminin „emblematic” așa cum este Eleven. Saga de acțiune și curse de mașini „Fast&Furious” a primit premiul Generation în semn de recunoaștere a succesului celor peste opt filme din serie. „Vă mulțumim că sunteți dispuși să acceptați această serie de filme multiculturale în care nu contează culoarea pielii sau țara din care vii”, a declarat Vin Diesel, care a reamintit pe scenă de Paul Walker, actorul din „Fast&Furious” care a murit în 2013.

Unul dintre momentele cele mai comentate ale serii a fost premiul MTV pentru cel mai bun sărut, acordat actorilor Ashton Sanders și Jharrel Jerome pentru interpretarea din filmul cu tematică gay „Moonlight”. „Acest premiu reprezintă mai mult decât un sărut. Este pentru cei care se simt ca fiind „ceilalți”, cei neadaptați”, a spus Sanders.

Hugh Jackman și actrița spaniolă Dafne Keen au fost câștigătorii premiului pentru cel mai bun duet de interpretare pentru rolurile lor din „Logan”. „Hidden Figures”, film ce reconstituie istoria matematicii și a tehnicilor afroamericane care au contribuit la programul spațial al NASA, a obținut premiul pentru cea mai bună luptă împotriva sistemului, în timp ce protagonista sa Taraji P. Henson a fost recunoscută drept cea mai bună eroină. Gala a început cu o parodie muzicală din „Frumoasa și Bestia” în interpretarea lui Adam Devine, gazda ceremoniei, și a actriței Hailee Steinfeld. Ceremonia a inclus spectacole live, iar una dintre cele mai speciale performanțe a fost cea care i-a adus pe scenă pe J Balvin, Camila Cabello și Pitbull pentru a interpreta melodia „Hey Ma”.