Un grup de hackeri dezvăluie că în 2014 starul fotbalului britanic David Beckham ar fi trebuit să primească titlul onorific de „Sir”. În plus, Beckham ar fi fost anchetat pentru asocierea cu un sistem financiar de evitare a plăţii taxelor. Presa britanică numeşte scandalul "Beckileaks."

 

David Beckham, fostul star al fotbalului britanic, o celebritate internațională, este protagonistul unui scandal necruţător în mass-media, după ce o serie de email-uri ale unui grup de hackeri ridică întrebări asupra operelor sale de caritate. Beckham, în vârstă de 41 de ani, un subiect preferat în publicaţiile mondene din Marea Britanie, este defăimat ce după ce un set de emailuri a fost dezvăluit de site-ul „Football Leaks”. Vehemenţa starului britanic în corespondența sa cu agenția care-i reprezenta drepturile, Doyen Sports, ar fi fost vizată în emailuri, David Beckham fiind acuzat că a hulit, în corespondența purtată, comitetul britanic care hotărâşte cui vor fi distinse titlurile onorifce, după ce Beckham nu ar fi primit titlul de Cavaler.

Un purtător de cuvânt al lui Beckham declară că seria de emailuri este măsluită, întrucât emailurile nu cuprind contextul în care Beckham a ironizat comitetul. Însă tabloidele din Marea Britanie îl acuză pentru reacția lui furioasă, atunci când a aflat că nu va fi înnobilat și pentru reticența sa de a dona banii proprii pentru un proiect de caritate, care decurg din corespondenţa privată. Reuters relatează că imaginea sa publică de „om al poporului” s-ar putea spulbera. Beckham ar fi trebuit să primească în 2014 titlul de cavaler, însă comitetul l-ar fi exclus după ce a fost devăluită implicarea fostului fotbalist într-un sistem financiar de evitare a plății taxelor. Cu toate acestea, emailurile dau seama despre cum Beckham şi-a menținut cu atenție imaginea publică și cum devenea furios atunci când hotărârile nu-i erau pe plac sau favorabile. Purtătorul său de cuvânt spune că emailurile sunt înșelătoare. „Această poveste se bazează pe un material învechit, scos din context, piratat şi manevrat de o terţă parte, și oferă o imagine în mod deliberat inexactă”. Multe dintre ziarele de scandal din Marea Britanie, care au ajutat la propulsarea lui drept celebritate internaţională, i-au adus critici inexorabile, luni. Daily Mail a dedicat patru pagini „ruşinii Sfinţilor Beckham”, iar presa britanică a denumit scandalul „Beckileaks”. Pe de altă parte, Daily Mirror afirmă că Beckham este victima unui şantaj menit să-l umilească.