Actorul Ben Affleck a anunţat că renunţă la regia filmului „The Batman”, dar că rămâne în continuare producător al lungmetrajului în care urmează să joace şi rolul principal al Cavalerului Negru.

 

Ben Affleck mărturiseşte că a luat decizia de a nu se mai ocupa de regia filmului „The Batman” deoarece îi este greu să se concentreze şi pe interpretare şi pe coordonare, aşa încât să se ridice la nivelul aşteptărilor fanilor supereroului Batman. Actorul în vârstă de 43 de ani l-a interpretat de curând pe Batman în filmul de succes „Batman versus Superman: Zorii dreptății”, în care Superman este interpretat de britanicul Henry Cavill, iar Femeia Minune de actrița Gal Gadot. Filmul a fost un real succes la box office, reușind să încaseze câștiguri de aproape 786 milioane de dolari de la lansare, până în martie 2016. Directorul executiv al Warner Bros. Entertainment, Kevin Tsujihara, a confirmat planurile de a lucra independent la un proiect Batman și de a lăsa noile aventuri ale lui Batman pe mâna celui premiat în 2012 cu Oscar pentru „Argo” în luna aprilie a anului trecut.

„Filmul („Batman versus Superman” - n.r.) a stabilizat o fundație grozavă pentru Universul DC, care va include cel puțin 10 filme până la finele anului 2020. Sunt încântat să știu că vom lucra cu Ben Affleck la un film de sine stătător cu Batman”, a declarat Tsujihara în aprilie 2016. Regizorul filmului „Argo”, Ben, se declara încântat că se va putea implica în crearea filmului, mai mult decât ar fi făcut-o doar interpretându-l pe Bruce Wayne, în 2016.

„Vrând la un moment dat să regizez unul dintre aceste filme, nu credeam că o să am o șansă mai bună să învăț decât direct de pe platourile de filmare. Unul dintre lucrurile de care mă temeam cel mai tare era că totul va fi plictisitor și tehnic. În schimb, am observat cum creatorii își pot lăsa amprenta asupra filmului, chiar dacă există peste 2.000 de efecte în el”, a declarat actorul american la momentul respectiv. „Regizorul îl joacă mai mult pe Batman decât actorul. Regizorul creează lumea, Batmobilul, Batcave (peștera), majoritatea cascadoriilor - multe dintre aceste lucruri reprezintă munca și efortul regizorului. Ca actor, nu apuci să îl joci decât pe Bruce Wayne”, a conchis Affleck în aprilie 2016.