Rihanna a dezvăluit că și-ar dori să studieze la colegiu, cântăreața primind premiul Humanitarian of the Year pe anul 2017, acordat marți de Universitatea Harvard, pentru acțiunile filantropice ale vedetei. Totodată, cântăreața a vorbit despre importanța educației superioare în vremurile prezente.

 

Câștigătoarea premiului Grammy a fost premiată pentru acțiunile sale filantropice, și cu ocazia primirii trofeului, a adus laude acțiunilor caritabile. „Nu trebuie să fii bogat pentru a avea acțiuni umanitare”, a spus vedeta în cadrul discursului susținut la Universitatea Harvard. „Nu trebuie să fii bogat pentru a-i ajuta pe ceilalți. Nu trebuie să fii faimos. Nu trebuie nici măcar să fii absolvent de colegiu.” Pe măsură ce audiența râdea, Rihanna a mizat pe ideea că obținerea unei diplome de educație superioară e ceva ce speră să realizeze în anii care urmează. „Vreau să zic, mi-aș dori să fi fost absolventă de colegiu...mai ales în ziua de astăzi. E adevărat. S-ar putea să-mi reiau studiile.” Rihanna a dedicat o parte însemnată acțiunilor de caritate în ultimii ani - a donat aproape 2 milioane de dolari centrului pentru Oncologie și Medicină Nucleară Clara Braithwaite de pe lângă Spitalul Regina Elizabeth, în Barbados, în 2012, în onoarea bunicii sale răposate. Ea a mai creat și programul de burse Clara Lionel Foundation, care le oferă burse studenților din zone Caribilor, ce studiază la universități din SUA. În plus, ea găzduiește anual evenimentul de strângere de fonduri Diamond Ball încă din 2014, strângând peste 5 milioane de fonduri. Ea mai sprijină și Proiectul Global Partnership for Education and Global Citizen, o organizație care le oferă copiilor acces la educație în peste 60 de țări în curs de dezvoltare.

„Când aveam cinci sau șase ani, îmi amintesc că mă uitam la TV și vedeam diferite reclame în care apăreau alți copii în suferință, în diferite părți ale planetei”, a spus Rihanna la Harvard. „Îmi ziceam mie... mă întreb câți cenți aș putea economisi pentru a salva toți copiii din Africa și îmi răspundeam: Când mă fac mare și ajung bogată, voi salva copiii din toată lumea. Nu credeam că voi fi în situația să pot face asta când eram adolescentă.”