Numeroase staruri de la Hollywood și-au exprimat satisfacția pe Twitter, după eșecul președintelui american Donald Trump în tentativa sa de a abroga sistemul de sănătate așa-numit "Obamacare", introdus de predecesorul său, relatează AFP.

"Vorbești despre arta negocierii", l-a ironizat realizatorul de documentare Michael Moore, adversar feroce al președintelui republican, făcând aluzie la titlul unui best-seller al magantului sectorului imobiliar — "The Art of the Deal". Cineastul răsucește cuțitul în rană adăugând hashtag-ul #loser, termen utilizat frecvent pentru a-și descrie adversarii de către președintele american, care se prezintă frecvent ca un "câștigător".

"Șeful majorității din Camera Reprezentaților își cere scuze acum că nu a fost capabil să distrugă viețile a 26 de milioane de americani", a adăugat regizorul filmului "Bowling for Columbine", referindu-se la un raport al biroului de buget al Congresului care anticipa numărul de persoane care riscau să-și piardă asigurarea de sănătate dacă reforma Trump era adoptată.

Actorul Paul Bettany, care a jucat în "Avengers" sau "Iron-Man", a spus că "Trump, astăzi, la 70 de ani, trebuie să creadă că nimic nu i-ar plăcea mai mult decât să joace golf tot timpul... Dar, pe de altă parte, cam asta și face", a spus el, referindu-se la numeroasele weekenduri petrecute în reședința sa de la Mar-a-Lago, din Florida.

Ceva mai dură, cântăreața și actrița Bette Midler a postat o fotografie cu o mănușă medicală din latex cu degetul mijlociu ridicat și cu mențiunea: "Găsit în fața Trump Tower".

Muzicianul și actorul John Legend celebrează "o adevărată victorie". "Visul dvs., ambiția dvs. era de a obține votarea unui proiect de lege care ar fi răpit asigurarea de sănătate unui număr de 24 de milioane de persoane. Din nefericire", a adăugat el.

La rândul său, actorul Marc Ruffalo a felicitat "rezistența pentru victoria sa asupra reformei din sănătate. Decența a câștigat!"

Bryan Cranston, vedeta din serialul "Breaking Bad", s-a limitat să-i mulțumească fostului președinte democrat Barack Obama: "Fără dvs., republicanii nu s-ar gândi nici măcar să asigure un sistem de sănătate".

Rosie Perez a făcut, pe de altă parte, apel să nu se mai glumească ci "să le mulțumim aleșilor care au refuzat să voteze TrumpCare", numele textului de lege care nu a obținut susținerea unei majorități parlamentare și pe care guvernul Trump a preferat să-l retragă vineri.