Legendarul membru al trupei The Beatles, Sir Paul McCartney, va juca alături de Johnny Depp și Javier Bardem, rolul unui pirat în filmul „Pirații din Caraibe: Dead Men Tell No Tales”, acesta făcând anunțul pe Twitter prin intermediul unei fotografii ce îl înfățișează costumat ca pirat.

 

Sir Paul McCartney a distribuit pe contul său de Twitter o imagine în care apare jucând rolul unui pirat în „Pirații din Caraibe/ Pirates of the Caribbean”, potrivit contactmusic.com. El a alăturat imaginii cuvintele #PiratesLife. Detalii despre rolul lui McCartney au fost ținute în secret, dar se crede că regizorii Joachim Ronning și Espen Sandberg au adăugat o scenă specială doar pentru acesta. Va fi pentru prima dată în care Paul McCartney - care a mai jucat în filme precum „A Hard Day's Night” și „Yellow Submarine” alături de colegii săi din trupa The Beatles - va juca un alt personaj în afară de el însuși pe marele ecran.

Paul McCartney nu este primul muzician britanic care merge pe platoul de filmări al celebrei pelicule, legendarul chitarist de la The Rolling Stones Keith Richards l-a jucat pe Căpitanul Teague, tatăl lui Jack Sparrow, în filmul „Pirații din Caraibe: On Stranger Tides” din 2011. În noul „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales” vor juca și actorii Orlando Bloom și Geoffrey Rush în rolul lui Will Turner, respectiv Căpitanul Barbosa. Filmul va fi lansat pe 26 mai, anul acesta. În această a cincea aventură, căpitanul Jack Sparrow se confruntă cu fantome scăpate din Triunghiul Diavolului. Pentru a le învinge, Jack și camarazii săi sunt rugați să găsească Tridentul lui Poseidon, un artefact ce oferă un control absolut asupra mărilor. Paul McCartney interpretează un paznic de închisoare.

Nu este primul star rock care joacă în această saga: Keith Richards l-a întruchipat pe tatăl lui Jack Sparrow în două episoade ale francizei.