Persoana vinovată de gafa de la finala celei de-a 89-a ediții a Premiilor Oscar de duminică seară, înmânându-i lui Warren Beatty un plic cu câștigătorii greșiți, este Brian Cullinan, un contabil al Academiei Americane de Film, ocupat cu publicarea de mesaje despre actori, pe Twitter.

 

Un contabil al Academiei Americane de Film a dat în bară procedura meticuloasă de anunțare a premiului Oscar pentru cel mai bun film înmânând plicul greșit, astfel că filmul "La La Land" a fost declarat câștigător înainte ca "Moonlight" să fie desemnat adevăratul câștigător al premiului, au anunțat reprezentanții firmei PricewaterhouseCoopers (PwC), luni seară. Contabilul Brian Cullinan, despre care mai multe surse din media au declarat că scria mesaje pe Twitter cu puțin timp înainte de anunțarea celui mai important premiu de la Gala Oscar, de duminică noapte, le-a înmânat prezentatorilor Warren Beatty și Faye Dunaway plicul greșit, a menționat firma de contabilitate într-o declarație publică. Gafa a lăsat cu gura căscată nu doar publicul prezent la Dolby Theatre din Hollywood, dar și telespectatorii care au urmărit în direct gala Oscar. "Cullinan a dat din greșeală plicul de rezervă pentru cea mai bună actriță în rol principal în loc să îmnâneze plicul pentru cel mai bun film lui Beatty și Dunaway", au declarat reprezentanții PwC. "Odată ce s-a petrecut această eroare, protocolurile pentru a corecta greșeala nu au fost duse la îndeplinire suficient de rapid de către dl. Cullinan sau de către partenerul său." Ziarul Wall Street Journal și site-ul monden TMZ.com au scris că Brian Cullinan se ocupa cu postarea de fotografii cu actrița Emma Stone pe rețeaua de socializare Twitter cu câteva minute înainte de a crea confuzia. Fotografia de pe contul de Twitter al lui Cullinan a fost ștearsă ulterior dar aceasta mai putea fi văzută luni în arhiva unei pagini cache. Cullinan nu a comentat subiectul.

Greșeala a fost îndreptată abia după momentul în care echipa, producătorii și actorii filmului "La La Land" au mers scenă și și-au livrat deja discursurile de acceptare pentru premiu. În cele din urmă, producătorul muzical al filmului, Jordan Horowitz, a îndreptat eroarea.