Actrița americană Scarlett Johansson a dezvăluit că ar fi dispusă să își schimbe cariera de la Hollywood pentru a se implica în politică, exprimând că i-ar plăcea să își transforme pasiunea sa pentru politică într-o viitoare activitate din sfera publică.

 

Vedeta filmului „Avengers” luptă pentru drepturile femeilor și s-a adresat public protestatarilor de la Marșul femeilor din Washington DC în ianuarie 2017, când l-a somat pe președintele SUA, Donald Trump, să sprijine acțiunile ce țin de sănătatea femeilor prin fapte precum alocarea de fonduri către organizația Planned Parenthood, actrița dezvăluind că a utilizat serviciile organizației medicale când avea 15 ani. Scarlett, care are o fiică de 2 ani și jumătate cu fostul său soț, jurnalistul francez Romain Dauriac, a recunoscut că i-ar plăcea să își transforme pasiunea sa pentru politică în carieră, iar acest lucru s-ar putea petrece în viitor. „Am fost mereu interesată de politica națională”, a spus Scarlett pentru emisiunea matinală Good Morning America. „În prezent, mă gândesc la fiica mea și la modul în care îmi decurge cariera în prezent... Nu e timpul ideal, dar în cele din urmă, poate când mai crește fiica mea și când mă voi centra total pe mine sau așa ceva, cred că ar putea fi interesant.” Între timp, Scarlett nu intenționează să renunțe la comentariile sale despre teme care i se par importante, deși ar putea pierde o serie de fani din această cauză. „Nu mă tem să spun ceea ce simt doar pentru că voi atrage criticile sau pentru că s-ar putea ca unii oameni să nu mă placă”, a spus vedeta. „Dacă a lupta pentru drepturile femeilor implică ca anumiți oameni să nu mai vrea să cumpere bilet să vadă noul film Ghost in the Shell, atunci sunt de acord cu asta.”

Scarlett nu este unica celebritate care este interesată să urmeze o carieră publică. În noiembrie 2016, fostul campion de lupte devenit actor Dwayne „The Rock” Johnson a mărturisit că nu exclude o potențială candidatură la președinția SUA, în timp ce rapperul Kanye West și-a declarat în trecut intenția sa de a candida la cea mai înaltă funcție din stat, în 2020.