„The Fate of the Furious”, cel de-al 8-lea episod al celebrei saga de acțiune „Fast & Furious”, s-a instalat pe primul loc în box-office-ul american din primul weekend de proiecții în cinematografe, potrivit cifrelor preliminare publicate duminică de compania Exhibitor Relations.

 

Noul lungmetraj al seriei „Fast &Furious”, în regia lui Felix Gary Gray, cu Vin Diesel, Dwayne Johnson, Tyrese Gibson și Michelle Rodríguez în rolurile principale, a obținut încasări de 100,2 de milioane de dolari de la lansarea sa, vineri, în cinematografe. Filmul a doborât recordul pentru weekend-ul de debut cu cele mai mari încasări, cu 532,5 milioane de dolari la nivel mondial, depășind cu circa 5 milioane recordul deținut de „Star Wars: The Force Awakens”, potrivit site-ului de specialitate Box Office Mojo. Pe locul al doilea regăsim, în cădere cu un loc, filmul animat „Baby Boss”, realizat de Dreamworks, ale cărui încasări în weekend-ul de Paști s-au situat la 15,5 milioane de dolari. În trei săptămâni de proiecții în cinematografe, această peliculă despre un bebeluș în costum și cravată care încearcă să înțeleagă de ce cățeii primesc atâta afecțiune din partea oamenilor a obținut încasări de 116,3 de milioane de dolari. „Frumoasa și Bestia”, remake-ul Disney cu Emma Watson, a pierdut la rândul său un loc în box office, ocupând poziția a treia, cu 13,6 milioane de dolari în acest weekend și 454,6 milioane în cinci săptămâni de prezență în cinematografe.

Potrivit analistului Paul Dergarabedian, de la compania specializată Comscore, pelicula a depășit în acest week-end pragul de un miliard de dolari în încasări la nivel mondial. Pe poziția a patra regăsim filmul de animație „Smurfs: The Lost Village”, o nouă aventură a micilor ștrumfi de culoare albastră, cu încasări de 6,5 milioane de dolari. Locul al cincilea este ocupat de „Going in Style”, cu Morgan Freeman, Michael Caine și Alan Arkin în rolurile unor octogenari care încearcă să jefuiască o bancă atunci când își pierd pensiile. Comedia, în regia lui Zach Braff, a avut încasări de 6,3 milioane în acest weekend și de 23,7 de milioane în două săptămâni de proiecții în cinematografe.