UDMR Bihor şi-a desemnat candidaţii

Preşedintele UDMR Bihor, Cseke Attila, a anunţat, ieri, componenţa listelor pentru alegerile parlamentare. Astfel, Cseke va deschide lista pentru Senat, în timp ce primele două locuri pe lista pentru Camera Deputaţilor vor fi ocupate, în ordine, de Szabo Odon şi Biro Rozalia.

Noul lider al UDMR Bihor, deputatul Cseke Attila, a declarat că speră că, în urma scrutinului din 11 decembrie, Uniunea va reuşi să repete rezultatul de acum patru ani - doi deputaţi şi un senator. „Cu un rezultat foarte bun am putea chiar creşte acest număr de parlamentari”, susţine Cseke, adăugând că un scor bun va permite organizaţiei bihorene să propună miniştri şi secretari de stat în cazul în care UDMR intră la guvernare. La Camera Deputaţilor, pe primul loc se află deputatul Szabo Odon, urmat de senatorul Rozalia Biro şi actorul Meleg Vilmos. La Senat, lista este deschisă de liderul UDMR Bihor, Cseke Attila, în prezent deputat, urmat de urmat de directorul Asociaţiei Caritas Catolica, Derzsi Akos, fost deputat şi secretar de stat în Ministerul Muncii. Listele mai trebuie să primească aprobare din partea Consiliul Executiv Naţional al UDMR.  

 

O candidatură ALDE

Atleta Simona Kadas este preşedinta organizaţiei de femei a ALDE Oradea. Totodată, ea a fost anunţată ca posibilă candidată la alegerile din 11 decembrie alături de Ioan Mintaş, Claudiu Gligor, Ciprian Blejan şi Dorin Corcheş.

După trei ani în PSD, atleta orădeană a ales, în urmă cu un an, să se înscrie în ALDE Bihor, iar de curând a devenit preşedinta organizaţiei municipale de femei. „Nu m-am mai regăsit în PSD, iar aici am găsit o echipă de profesionişti”, şi-a motivat Simona Kadas decizia de a pleca din PSD Bihor. În vârstă de 37 de ani, alergătoarea orădeană a menţionat că, în prezent, este economist și director al unei firme private.

La rândul său, vicepreşedintele ALDE Bihor, Dorin Corcheş, a anunţat că listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor vor fi finalizate până în data de 15 octombrie. Până atunci, el a anunţat doar câteva dintre numele care s-ar putea regăsi pe aceste liste: Simona Kadas, Ioan Mintaş, Claudiu Gligor, Ciprian Bejan şi Dorin Corcheş. „La alegerile pentru Consiliul Judeţean am obţinut 6,3%. Ne dorim să creştem acest procent”, a afirmat Corcheş.

 

Atac la liberali

Vicepreşedintele ALDE Bihor, Dorin Corcheş, consideră că decizia municipalităţii de a retrage Agenţia de Dezvoltare Locală (ADL) din societatea Parcuri Industriale este un afront la adresa fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa.

„Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea a decis să se retragă din Parcuri Industriale, iar motivele invocate sunt „interesante”. Oare cum se simte Cornel Popa, când colegii din Primărie anunţă că se retrag din societate din lipsă de activitate. Eu consider că această decizie este un afront la adresa fostei conduceri”, a declarat, ieri, vicepreşedintele ALDE Bihor. Cât priveşte decizia municipalităţii de a iniţia discuţii, prin intermediul ADL Oradea, cu primării pentru dezvoltarea de parcuri industriale în judeţ, Corcheş susţine că „nu e prima dată când Primăria încearcă tertipuri” artunci când „nu le iese din prima”. Mai exact, Corcheş susţine că aceste acţiuni ale Primăriei sunt o consecinţă a faptului că liberalii nu au reuşit să obţină şi conducerea CJ Bihor şi „să impună o Vrancea penelistă” în Bihor. „Nu mă aşteptam de la Executivul orădean la această atitudine faţă de Consiliul Judeţean”, a mai afirmat Corcheş, adăugând că „după 8 ani în care ai fost la conducerea judeţului şi nu ai făcut nimic să acuzi că în trei luni noua conducere nu a făcut nimic mi se pare ipocrizie”.