„Program realist” şi „premier moral”

Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, îi îndeamnă pe bihoreni să se prezinte la vot în 11 decembrie şi să voteze listele PNL, pentru că liberalii propun atât „un program realist”, cât şi „un premier moral, Dacian Cioloş”.

„Miza acestui vot este cine va conduce România în următorii ani, cine ne va reprezenta la Consiliul European din 2019 alături de preşedintele Iohannis şi în ce formă se va dezvolta ţara noastră”, a declarat, ieri, Ilie Bolojan. Potrivit liderului PNL Bihor, liberalii propun nu doar o echipă de candidaţi, ci şi un premier competent, Dacian Cioloş, care a dovedit că România poate fi administrată „transparent şi normal”. Ilie Bolojan a declarat că, în acest an toate primăriile din judeţul Bihor au primit bani pentru toate lucrările derulate prin PNDL. De asemenea, DN 76 este aproape finalizat, se lucrează la blocurile ANL din Oradea, se va semna contractul pentru etapa a II-a a proiectului de reabilitare termică, vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru Sala Polivalentă, drumul de legătură între centura Oradiei şi Autostradă a fost inclus în Master Planul de transporturi. „Rămânerea domnului Dacian Cioloş ca premier este o garanţie că toate aceste aranjamente instituţionale vor fi rezolvate în anii următori. Venirea la putere a unui guvern PSD cu Dragnea premier sau cu Dragnea la conducerea uneia dintre cele două Camere poate să însemne pentru judeţul Bihor un regres”, a precizat Bolojan. El i-a îndemnat pe bihoreni să se prezinte la vot, absenţa la urne fiind un vot indirect pentru PSD. „Între un premier penal, Liviu Dragnea, şi un premier moral, Dacian Cioloş, alegeţi premierul moral. Între un program populist care nu va putea fi realizat, susţinut de PSD, şi un program realist, al PNL, care va duce România înainte, votaţi PNL”, a fost îndemnul lui Bolojan.

 

„PSD a adus România pe plus”

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat, joi, că românii ar trebui să voteze PSD pentru un salariu mai bun, creşterea salariului mediu, creşterea salariului minim, pentru condiţii în şcoli mai bune, pentru investiţii în spitale, în infrastructură, pentru scăderea TVA şi pentru bunăstarea tuturor.

„De câte ori a condus PSD, România a avut creştere economică. De câte ori a condus dreapta, cu o singură excepţie, cea a guvernării Tăriceanu, care azi e la alt partid, România a fost pe minus”, a declarat preşedintele PSD Bihor.

Mang a mai afirmat că „PSD ştie, poate şi a demonstrat că e capabil să crească salariile, să crească pensiile, să scadă fiscalitatea şi în final poate să conducă la o creştere economică”, adăugând că, după 1990, „PSD a avut trei premieri, în timp ce dreapta a avut nouă”. „Mulţi afirmă că de 26 de ani România a fost condusă de stânga. Din aceşti 26 de ani, PSD a condus guvernul zece ani, 13 ani i-a condus dreapta şi trei ani i-au condus împreună, dreapta cu PSD, în cadrul FSN sau USL. De asemenea, dacă vorbim de preşedintele României, stânga a avut preşedinţia zece ani, iar dreapta - 16 ani. Asta ca să înţeleagă oamenii de ce nu este mai departe România decât e azi”, a subliniat Mang. Referitor la afirmaţiile primarului Oradiei Ilie Bolojan că un executiv promovat de PSD, cu Liviu Dragnea în fruntea Guvernului, ar constitui un regres pentru Bihor, făcând aluzie la judeţul Teleorman, pe care Dragnea l-a condus ani de zile, „fără să facă nimic”, Ioan Mang a replicat că judeţele din sud nu au fost niciodată la nivelul celor din Transilvania. „Decalajul este foarte mare şi greu de recuperat. Cu toate acestea, dacă în 2000, când Dragnea a ajuns preşedintele CJ, Teleorman nu avea niciun kilometru de asfalt, în 2012 avea 857 kilometri de drumuri judeţene şi comunale”, a precizat Ioan Mang.