Partidul Ecologist Român (PER) şi-a prezentat vineri, 4 noiembrie 2016, la fostul Club Constructorul, candidaţii pentru alegerile parlamentare. Este vorba despre inginerul Mărioara Goga şi investitorul Vasile Tomoioagă.

 

Alături de ei, la conferinţă a fost prezent şi senatorul Cristian Bodea care a prezentat principiile de guvernare ale Partidul Ecologist Român.

„Dacă vom intra în Parlament, Mărioara Goga şi Vasile Tomoioagă vor reprezenta judeţul Bihor. Sondajele serioase ne dau 4%, ca unor partide precum ALDE sau PMP. Şansele vor creşte în funcţie de cum ne vom comporta în campanie. Ne interesează electoratul indecis şi cu ajutorul lui am putea să ajungem la guvernare. Ţintim Ministerul Mediului, acolo unde am putea pune umărul pentru a schimba în bine foarte multe lucruri. Sloganul nostru este „Protejăm România”, deci nu ne ocupăm doar de păduri, râşi şi urşi, ci vrem să facem politici publice şi legi care să protejeze România. Programul nostru se bazează pe şapte principii de guvernare: protecţionism economic prin facilităţi fiscale, concentrarea dezvoltării pe domenii favorabile, relansarea economiei prin investiţii, reducerea cheltuielilor statului, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, însănătoşirea mediului înconjurător şi eficientizarea serviciilor oferite de stat”, a spus Cristian Bodea, vicepreşedintele PER, care a explicat că avantajul cel mai important al partidului pe care îl reprezintă este acela că este la mijloc şi nu este extensia altei formaţiuni politice, cum sunt celelalte entităţi politice mai mici. 

Mărioara Goga, cea care va candida pentru un post de deputat, este inginer, a absolvit Facultatea de Horticultură şi este de doar o lună membru al PER. Ea şi-ar dori ca România să investească mai mult în produse sănătoase, bio, prin eliminarea TVA-ului. Candidatul pentru Senat, Vasile Tomoioagă s-a mutat în Bihor din Maramureş ca investitor. El spune că vrea să relanseze turismul local, fiind nemulţumit de cum arată Băile Felix.