În şedinţa de ieri a Consiliului Local Oradea, aleşii municipali au fost nevoiţi să voteze un nou viceprimar în locul lui Dacian Palladi, care a renunţat la funcţie săptămâna trecută. După cum era de aşteptat, funcţia i-a revenit lui Mircea Mălan, acesta fiind de altfel singurul candidat propus.

Aleşii municipali au constatat, ieri, de renunţarea la funcţia de viceprimar al municipiului Oradea a liberalului Dacian Palladi şi au votat un nou viceprimar. Singurul propus pentru această funcţie a fost Mircea Mălan. La şedinţă au fost prezenţi 24 din cei 27 de consilieri locali, Mircea Mălan primind 15 voturi „pentru”, cinci voturi „împotrivă”, patru consilieri abţinându-se. Astfel, pentru următorii patru ani, primarul Ilie Bolojan va fi secondat de colegii săi de partid – Florin Birta şi Mircea Mălan.

„E o onoare şi o mare responsabilitate pentru mine să pot continua munca începută în echipa condusă de primarul Ilie Bolojan în perioada 2012-2016. Cred că cel mai important lucru pentru dezvoltarea oraşului rămâne problema atragerii de fonduri europene, pentru a finanţa proiectele de dezvoltare asumate de PNL. În următoarea perioadă ne vom concentra pe depunerea cererilor de finanţare, ulterior urmând să punem accentul pe implementarea marilor proiecte ale oraşului”, a declarat viceprimarul Mircea Mălan, într-un comunicat de presă.

Reaminim că Mircea Mălan a fost viceprimar şi în precedentul mandat, în perioada 2012-2016. La alegerile din 5 iunie, el a candidat atât la Consiliul Local Oradea cât şi la Consiliul Judeţean Bihor, el vizând funcţia de preşedinte al administraţiei judeţene. Având în vedere că alianţa PSD-UDMR-ALDE şi-a impus propria echipă la şefia CJ Bihor, Mircea Mălan a decis să se întoarcă în CLO, unde avea asigurat fotoliul de viceprimar.