PNL Bihor a depus ieri listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor, anunţând că îşi propun să obţină şase parlamentari în urma scrutinului din 11 decembrie - doi senatori şi patru deputaţi. Cele două liste sunt deschise de Cornel Popa - Senat şi Gavrilă Ghilea - Camera Deputaţilor.

Într-o conferinţă de presă care a precedat momentul depunerii listelor, PNL Bihor i-a prezentat pe cei şase candidaţi care ocupă locuri considerate eligibile: fostul lider al partidului, Cornel Popa, şi medicul Nicolae Suciu la Senat, respectiv senatorul Gavrilă Ghilea, deputaţii Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa şi consilierul judeţean Kiss Janos.

Prim-vicepreşedintele PNL Bihor, Gavrilă Ghilea, a anunţat că liberalii vor avea în campania electorală cinci teme importante pentru judeţul Bihor: crearea de locuri de muncă, sinstemul sanitar, învăţământ, infrastructură şi turism, agricultură, cadastru.

Nicolae Suciu, profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla, manager al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, preşedintele Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie şi manager al Maternităţii Polizu din Bucureşti, a menţionat că este „pursânge bihorean”, „născut în arealul oraşului Aleşd”, în satul Cacuciu Nou. El candidează pe locul doi la Senat şi a anunţat că este interesat de rezolvarea problemelor din sistemul medical, în special în domeniul său de activitate - obstetrică-ginecologie. Un alt nume nou, de această dată pe lista pentru Camera Deputaţilor, este cel al avocatului din Beiuş, Kiss Janos. Acesta a ajuns pe un loc considerat eligibil de liberali în urma refuzului ministrului Transporturilor, Sorin Buşe, de a mai candida la alegeri. Kiss a fost consilier local în Beiuş două mandate, în perioada 2008-2012 şi 2012-2016, iar din acest an este consilier judeţean. El a anunţat că este interesat de îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul cadastrului. „Aceasta este echipa PNL Bihor care porneşte în campanie cu gândul de a aduce PNL la guvernare”, a declarat Cornel Popa, astfel încât liberalii „să conducă destinele României” la împlinirea a 100 de ani de Marea Unire. El a mai menţionat că şi-a creat cariera politică marşând pe proiecte ale judeţului Bihor, ceea ce intenţionează să facă şi în mandatul 2016-2020, prioritare fiind proiectele de infrastructură rutieră, sanitară şi şcolară. Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa au anunţat că intenţionează să-şi continue proiectele începute în actualul mandat, cei doi fiind, în prezent, membri în comisiile de educaţie, respectiv juridică. În finalul prezentării, Gavrilă Ghilea a menţionat că PNL are „cea mai bună echipă”, care acoperă toate domeniile de activitate. El a ţinut să le amintească bihorenilor că toate proiectele importante realizate în Bihor au fost realizate în guvernări de dreapta, diferenţa faţă de ceea ce au realizat guvernele de stânga fiind foarte mare. Pe listele PNL Bihor, pe locuri neeligibile, au fost trecuţi mai mulţi primari, în frunte cu preşedintele filialei, Ilie Bolojan. Astfel, lista completă pentru Senat este următoarea: Cornel Popa, Nicolae Suciu, Ionel Avrigeanu, Gheorghe Carp, Lidia Popa, Ilie Bolojan, iar la Camera Deputaţilor candidează: Gavrilă Ghilea, Florica Cherecheş, Ioan Cupşa, Kiss Janos, Teodor Suciu, Ioan Mărcuş, Teodor Coste, Carmen Pantiş, Ioan Todoca, Iulian Balaj, Claudiu Ciarnău şi Mircea Mălan.