La 30 ianuarie, credincioșii ortodocși și greco-catolic îi prăznuiesc pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur. Având hramul "Sfinții Trei Ierarhi", biserica greco-catolică din Beiuș a fost în sărbătoare duminică, 31 ianuarie.

Cu prilejul hramului sfântului lăcaș, Prea Sfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic al Oradiei, a oficiat o liturghie, în fruntea unui sobor de preoți, printre care și protopopul unit de Beiuș, părintele Zorel Zima. După primirea episcopului în biserică, Prea Sfinția Sa Virgil Bercea a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească după care a rostit o emoționantă predică. Totodată, PS Virgil Bercea a deplâns faptul că a lipsit o vreme din mijlocul credincioșilor beiușeni, motivul fiind cunoscut de aceștia și a mărturisit că i-a iertat pe toți cei care au determinat această îndepărtare forțată de obștea credincioșilor. Mai mult, vorbind despre procesul împotriva Episcopiei greco-catolice de Oradea, în cazul primarului municipiului Beiuș, Adrian Domocoș, episcopul greco-catolic de Oradea a declarat că nu s-a lăsat niciodată mituit sau șantajat, după cum nici nu a mituit ori șantajat pe cineva vreodată.

Părintele protopop Zorel Zima a salutat prezența episcopului Virgil Bercea la Beiuș, mulțumindu-i pentru cuvintele de îmbărbătare adresate credincioșilor. De asemenea, acesta a amintit că sâmbătă, de praznicul Sfinților Trei Ierarhi, s-a împlinit un an de când a săvârșit prima liturghie în calitate de protopop greco-catolic al Beiușului. După terminarea serviciului religios, Prea Sfinția Sa virgil Bercea ne-a acordat un scurt interviu, prilej cu care a transmis un vibrant mesaj către toți creștinii, indiferent de confesiune, cerând tuturor să fie uniți pentru salvarea și promovarea valorilor creștine: familia, copiii, viața.