Exerciții spirituale ale episcopilor maghiari

A devenit deja o tradiție ca episcopii de limbă maghiară din Bazinul Carpatin să participe la exerciții spirituale comune, organizate prin grija Conferinței Episcopale din Ungaria, la centrul spiritual din Leányfalu, Ungaria. Moderatorul exercițiilor spirituale organizate între 14-17 noiembrie 2016 este profesorul de teologie Rózsa Huba. La exerciții participă și Excelența Sa Böcskei László, episcopul romano-catolic de Oradea.

Maraton caritabil

Cu ocazia celei de-a 1700 aniversări a nașterii Sfântului Martin de Tours și pentru a marca încheierea Anului Sfânt al Milostivirii, Caritas Catolica din Oradea a dat, pe 11 noiembrie, startul unui maraton caritabil care va dura 40 de zile. Unul din evenimentele importante va avea loc vineri, 18 noiembrie a.c., fiind prevăzute activități interactive la căminele pentru vârstnici Sfânta Elisabeta și Sfântul Martin din Oradea, precum și la Sfântul Anton din Marghita. Timp de o zi, aceste instituții vor oferi din nou posibilitatea de a urma exemplul Sfintei Elisabeta a Ungariei, la sărbătoarea acestei sfinte. Excelența Sa Böcskei László, episcopul romano-catolic de Oradea, a decretat pentru această zi ca intrările celor trei instituții să fie Porți Sfinte ale Milostivirii, episcopul vizitând personal locuitorii și colaboratorii acestor cămine.

Întâlnirea diecezană a corurilor bisericești

Sâmbătă, 19 noiembrie, Episcopia Romano-Catolică Oradea organizează cea de-a cincea întâlnire diecezană a corurilor bisericești. Evenimentul va avea loc în Catedrala Romano-Catolică din Oradea, cu începere de la ora 10.00. Vor participa și în acest an corurile care slujesc cu regularitate în propriile biserici parohiale la sfintele liturghii de peste an. Evenimentul muzical este deschis tuturor celor interesați.

Solemnitate în Catedrala Episcopală din Oradea

Anul liturgic se încheie cu Duminica Cristos Regele Universului. Solemnitatea a fost introdusă de către Papa Pius XI, în 11 decembrie 1925, ca răspuns la întărirea și răspândirea ideologiilor ateist-comuniste, respectiv cele de secularizare. Duminică, 20 noiembrie, Excelența Sa episcopul Böcskei László va oficia, la ora 11.00, în Catedrala Romano-Catolică din Oradea, Sfânta liturghie, în cadrul căreia va închide Anul Sfânt al Milostivirii, mulțumind lui Dumnezeu pentru harurile primite pe parcursul acestuia.

Sfânta liturghie a Capitlului

În cea de-a treia duminică a lunii, în 20 noiembrie 2016, de la ora 16.00, membrii Capitlului Catedralei vor celebra Sfânta liturghie în Biserica romano-catolică din Oradea - Cetate, în trecut loc de pelerinaj al creștinilor din Bazinul Carpatin. În cadrul liturghiei, oficiată de către pr. Rajna József, parohul din Oșorhei, cel care va rosti și predica, membrii Capitlului împreună cu credincioșii vor rosti Vespera Solemnă.

Adorația Euharistică Perpetuă

Credincioșii din Șimleu Silvaniei și cei din Tăuteu sunt invitați în cea de-a treia duminică a lunii, 20 noiembrie, să participe la Adorația Sfintei Euharistii organizată în bisericile lor.