Sărbătoarea Sfântului Nicoale a adunat sute de credincioşi ortodocşi şi greco-catolici la Sfânta Liturghie. Episcopul Ortodox PS Sofronie a slujit pentru credincioşii prezenţi la hramul Bisericii Albastre, iar PS Virgil Bercea a slujit la hramul Catedralei Greco-Catolice.

Prăznuirea Sfântului Nicolae, patronul Catedralei Greco-Catolice din Oradea, a fost prilej de mare sărbătoare în întreaga eparhie. Ca în fiecare an, programul de rugăciune organizat cu această ocazie a fost animat de corul Seminarului Teologic din Oradea. Slujbele în Catedrala Greco-Catolică au început de sâmbătă seara când s-au celebrat Vecernia Mare cu Litie şi procesiunea cu sfintele moaştele, urmată de Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae. Duminică dimineaţa de la ora 8.00, s-a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie Arhierească, în cadrul căreia s-a acordat epigonatul celor doi vicari ai Eparhiei noastre, părintele Olimpiu Todoran, vicar general şi părintele Antoniu Chifor, vicar episcopal cu preoţii, dar şi crucea pectorală părintelui Anton Cioba, rectorul Seminarului Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile, Grigore şi Ioan din Oradea. Pentru comunitatea Seminarului, această celebrare a avut un motiv în plus de bucurie, şi anume primirea treptelor lectoratului şi ipodiaconatului. Astfel, PS Virgil a hirotesit lectori pe seminariştii anului III, Lucian Alexe, Fabian Florian, Giusepe Ghiurcă, Cristian Matus, Valentin Pop şi pe absolventul Arpad Iulian Barabaş şi ipodiaconi pe seminariştii anului IV, Gabriel Beita, Bogdan Miheş şi Antoniu Suciu. Sărbătoarea hramului a început de sâmbătă şi la Biserica Albastră, parohie a părintelui Gheorghe Nemeş, când preoții slujitori au adus spre închinare racla cu Sfântul Mir de la moaștele Sf. Ierarh Nicolae din localitatea Bari, Italia. A urmat otpustul serviciilor religioase, când copiii din parohie au îmbrăcat pomul de Crăciun în glas de frumoase și tradiționale colinde românești. Duminică, în ziua praznicului Sf. Ierarh Nicolae, la ora 9.00, s-a oficiat slujba Utreniei și a fost întâmpinat PS Sofronie. Episcopul Oradiei a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de 12 preoţi, iar răspunsurile liturgice au fost date de elevii corului Diacon Nicolae Firu al Liceului Teologic Episcop Roman Ciorogariu, dirijat de Arhidiaconul Ștefan Lakatos. Copiii Grădiniței 41 au colindat apoi credincioşi, fiind răsplătiţi cu iconițe ale Sf. Ierarh Nicolae și dulciuri.

Soborul slujitor a înălţat rugăciuni de pomenire pentru episcopii, preoții și toți binefăcătorii Sfintei Biserici, mutați la Domnul, precum și pentru cei 60 de tineri decedați în tragicul accident la clubul Colectiv din București. În fața trapezei și în jurul Sfintei Biserici s-a servit mâncare caldă, iar spre seară un grup de tineri voluntari s-a deplasat la casele credincioșilor vârstnici și bolnavi cu mâncare caldă și diferite daruri.