Din momentul în care a apărut, fotografia a schimbat lumea. Cuvântul fotografie provine din limba greacă şi înseamnă „a picta cu lumină”. Crişana vă propune o istorie în imagini a anului 2016 văzut prin obiectivul fotoreporterilor ziarului.

 

27 septembrie - Una dintre cele mai aşteptate reprezentaţii din cadrul FITO a fost spectacolul Teatrului Naţional Bucureşti, „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”. Un spectacol care oglindeşte una dintre umbrele nerostite ale societăţii în care trăim. Spectacolul a fost marele câştigători al festivalului, având cele mai multe premii: cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cel mai bun actor în rol principal.

 

 

 

 

 

6 octombrie - Ministrul transporturilor Sorin Bușe a făcut o nouă vizită de lucru pe şantierul DN 76. Holul Casei de Cultură din Ştei a fost luat cu asalt de aproape toți primarii și viceprimarii din Depresiunea Beiușului, dar și de o numeroasă asistență.

 

 

 

 

 

 

7 octombrie - Președintele columbian Juan Manuel Santos a primit Premiul Nobel pentru Pace pentru acordul de pace între guvernul de la Bogota și gherilele marxiste FARC care a pus capăt unui război civil de 52 de ani în care au murit peste 200.000 de oameni. Decernarea efectivă a avut loc în luna decembrie.

 

 

 

 

 

 

7 octombrie - Grefierii din toată țara și-au întrerupt activitatea, protestând în faţa sediilor instanțelor sau parchetelor. Grefierii orădeni au ieşit în faţa Palatului de Justiţie din Oradea, alăturându-se astfel colegilor lor din ţară.

 

 

 

 

 

 

16 octombrie - Eveniment cu tradiţie la nivel naţional, parada maşinilor retro a adunat laolalta zeci de maşini de epocă în mai multe oraşe din ţară. În Oradea, maşinile au fost expuse în Piaţa Unirii.

 

 

 

 

 

 

17 octombrie - „Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei” a fost marcată în cadrul cantinei sociale a Asociației Caritas Eparhial, unde cei 50 de beneficiari au fost serviți de către episcopul Virgil Bercea, vicarul general pr. Olimpiu Todorean și protopopul de Oradea pr. Gavril Buboi.