Inaugurat anul trecut, la finalul construcţiei sale, Blocul DAR, construit de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, este acum pregătit să-și primească noii locatari. În ultimele luni, fiecare apartament a fost complet mobilat şi dotat cu echipamente electrocasnice (TV, maşină de spălat, frigider, aragaz, hotă), pentru a oferi toate condiţiile familiilor care vor locui aici pentru o perioadă de maxim cinci ani.

 

Blocul este situat în Oradea pe str. Ioan Cantacuzino nr. 56. Fiecare apartament are două camere, baie şi bucătărie. Apartamentele sunt destinate familiilor fără posibilităţi materiale şi financiare, în care unul dintre adulţi a fost crescut în sistemul de protecţie socială (casă de copii sau centru de plasament) şi e în vârstă de cel mult 35 de ani. Familia trebuie să dovedească faptul că nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local şi, de asemenea, că au un loc de muncă şi/sau au lucrat în ultimele 12 luni.

Până în 31 iulie 2016, de luni până vineri, între orele 9.00-17.00, se pot depune dosare ale familiilor interesate să locuiască într-unul dintre apartamente, în Oradea, str. Episcop Mihai Pavel nr. 4, la Librăria Gutenberg. Fiecare dosar trebuie să conţină următoarele documente: copie după cartea de identitate a fiecărui adult, precum şi după certificatele de naștere ale copiilor (dacă este cazul); copie după certificatul de căsătorie (dacă există); adeverința eliberată de către DGASPC (pentru cei crescuți în casa de copii) sau Hotărâre de încetare a măsurii de plasament pentru cei care au fost încredințați unui centru de plasament; date de contact: telefon şi adresă de e-mail.

„În perioada 1-5 august, vor avea loc interviurile. În urma analizării dosarelor şi a interviurilor, vor fi alese familiile care vor locui în bloc. Până în 10 august, toţi cei care au depus un dosar vor primi răspunsul de acceptare sau respingere”, a declarat Adela Ghițulescu, director executiv al Asociației Caritas Eparhial Oradea. Potrivit acesteia, familiile care se vor muta în bloc vor semna un contract în care se vor angaja să achite lunar cheltuielile, asigurarea locuinţei şi, de asemenea, să depună în contul propriu, în fiecare lună, o sumă de bani (se va stabili în funcţie de venitul fiecărei familii). „Economiile făcute lunar au rolul de a asigura o anumită siguranţă familiilor după ce acestea vor ieşi din bloc”, a conchis Adela Ghițulescu.