Asociaţia S.O.S.Autism Bihor aniversează, în luna martie, zece ani de la înfiinţare și, cu această ocazie, organizează în data de 25 martie, începând cu ora 18.00, la restaurant Coloseum, Gala aniversară ,,Împreună pentru autism”.

A devenit o tradiţie ca, în preajma zilei de 2 aprilie, când se marchează în întreaga lume Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, Asociaţia S.O.S.Autism Bihor să-și invite sponsorii, colaboratorii, partenerii și prietenii la o seară caritabilă cu strângere de fonduri pentru continuarea proiectelor și activităţilor aflate în derulare. „Evenimentul, care are o dublă semnificaţie pentru noi, se va desfășura într-o locație selectă, și va fi unul plin de surprize, cu muzică, dans și licitaţie de obiecte”, anunță Simona Zlibuț, președintele Asociaţiei S.O.S.Autism Bihor.

Restaurantul Coloseum, care este sponsorul principal al evenimentului, va fi iluminat în albastru, la fel ca și baloanele care vor fi lansate cu această ocazie, albastru fiind culoarea care îmbracă cele mai importante clădiri din țară și din lume în data de 2 aprilie. Invitații speciali ai serii vor fi: Cătălin Botezatu și Ducu Bertzi, alături de ei vor fi soții Florina și Florin Mariș - Hinsu, Călin Pop (solistul de la Celelalte Cuvinte), Ambra Pop, Raul Silaghi, trupa Cool Style Show Dance, Dana Ionela Jurjuț, Larisa Tripon, Sergilia Popa, Radu Barbura cu Formația Etno 2000 și Dj Serban. Momentele de umor ale serii vor fi asigurate de Trupa Impro Patzan al cărei spectacol de improvizație este unic si irepetabil. Deschiderea serii va fi facută de Milena Hus și David Tudor, copii diagnosticați cu autism.

Ca o noutate, la eveniment va fi prezentă Constantina Diță, atletă română, alergătoare pe distanțe lungi, specializată în maraton și semimaraton. La Jocurile Olimpice de vară din 2008, de la Beijing, a câștigat medalia de aur la proba de maraton, reprezentând România. Prezentatorul serii va fi Mihai Dacin.