La sfârșitul lunii iulie, Asociația SOS Autism Bihor a primit vizita sportivei Constantina Diță, campioană olimpică în 2008 la Jocurile Olimpice de la Beijing. Cu prilejul vizitei sale, atleta a oferit în dar conducerii asociației o poză cu autograf, reprezentând victoria sa de la Beijing. De asemenea, a scris și un mesaj, prin care își manifestă aprecierea față de munca pe care Asociația SOS Autism Bihor o depune în sprijinul copiilor și tinerilor cu autism.

„Felicit Asociația SOS Autism Bihor pentru munca depusă și pentru interesul de a ajuta copiii cu autism. Vă doresc multă sănătate și baftă în tot ceea ce faceți pentru copii!”, a fost mesajul pe care Constantina Diță l-a scris pentru prietenii săi din asociație.

Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor, s-a declarat extrem de încântată și onorată de vizita primită: „Am avut onoarea să ne treacă pragul marea campioană olimpică la Maratonul de la Beijing din 2008, doamna Constantina Diță, un om minunat, cu suflet mare. În timpul petrecut împreună, am povestit de nevoile unui copil, ale unui tânăr cu autism. Alături de doamna Constantina Diță, a mai fost prezent și domnul Ovidiu Neagu”, spune Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor.

„Îi mulțumim pentru minutele petrecute împreună. Sperăm că această primă întâlnire să aducă și altele, dar și o colaborare împreună pe viitor”, mai spune Simona Zlibuț, menționând că vizita a fost posibilă datorită familiei Simona Kadas și Karcsi Kadas, care, de trei ani, este alături de Asociația SOS Autism Bihor.

„Această întâlnire se datorează unei minunate familii care, de când a aflat nevoile copiilor și tinerilor cu autism din cadrul Asociației SOS Autism Bihor, ne-a sprijinit, a fost alături de noi cu tot ce le-a stat în putință. Le mulțumesc lor, Simonei Kadas și lui  Karcsi Kadas, pentru tot”, a conchis Simona Zlibuț.

Atleta Constantina Diță a câștigat proba feminină de maraton din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, la vârsta de 38 de ani. Performanța sportivă a avut loc în 17 august 2008, reprezentanta țării noastre fiind cronometrată pe distanța de 42,195 km cu timpul de 2h26min.44/100, reușind să o devanseze pe campioana mondială en titre, Catherine Ndereba din Kenya - 2h27min.06/100. Celelalte reprezentante ale României în această cursă, Lidia Șimon și Luminița Talpoș, s-au clasat pe locurile 8 (2h27min.51sec), respectiv 18 (2h31min.41sec).