În vederea aplicării H.G. nr.799/2014 privind implementarea Programului operaţional  „Ajutorarea persoanelor defavorizate”, Administraţia Socială Comunitară Oradea aduce la cunoştinţa beneficiarilor de produse alimentare că, începând cu data de 12 septembrie 2016, ora 8.00, va începe redistribuirea cutiilor cu produse alimentare rămase în stoc, la depozitul din Oradea, situat pe  Aleea Cazaban, în proximitatea Ştrandului Ioşia.  

Distribuirea alimentelor se face pentru următoarele categorii de beneficiari: familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat (ajutor social); familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei; persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie (de limită de vârstă, de boală, de urmaş, pensie socială minimă garantată, pensii speciale) sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale de până la 450 lei, inclusiv, şi şomerii înregistraţi la AJOFM care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj; persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în niciuna dintre categoriile anterioare, stabilite prin dispoziţie a primarului.

Beneficiarii să vină pregătiți

Fiecare cutie conține următoarele produse alimentare: un kg făină albă de grâu; două kg mălai; o pungă paste făinoase; doi litri de ulei; un kg de zahăr; o conservă de carne de vită; un pate de ficat de porc; un kg de orez; o conservă de paste de tomate și o pungă de fasole boabe. Fiecare beneficiar final primește maximum 2 cutii cu conținut identic.

Distribuirea alimentelor se va face în zilele lucrătoare, între orele 8.00 - 16.00. Redistribuirea se va face, în limita stocului disponibil, tuturor persoanelor care au dobândit calitatea de beneficiar până la data începerii redistribuirii, indiferent dacă au ridicat sau nu porţia iniţială. Mijlocul de transport în comun pe care beneficiarii îl pot folosi pentru a ajunge la staţia cea mai apropiată de depozit este autobuzul de pe Linia 14 (cu coborâre la staţia Piaţa Ioşia). Întrucât se va ridica o cantitate de 17,6 kg/beneficiar,  ASCO roagă beneficiarii să vină pregătiţi pentru a-şi asigura ridicarea şi transportul alimentelor.