În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor se află 910 locuri de muncă vacante. Dintre acestea, 784 sunt în Oradea, 89 dintre ele fiind destinate persoanelor cu studii superioare, 434 - celor cu studii medii sau şcoală profesională, iar 261 - muncitorilor necalificaţi.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Bihor, la categoria studii superioare, sunt firme care angajează achizitor, analist calitate, asistent comercial, consultant fonduri europene, specialist în domeniul calității etc.

Tot la această categorie, Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” Oradea scoate la concurs un post de director medical, condițile de ocupare fiind următoarele: studii superioare, competență/atestat în managementul serviciilor de sănătate sau absolvent al unor cursuri de management spitalicesc, precum și vechime în muncă de cinci ani. Depunerea dosarului se poate face până în data de 16 mai 2017, iar concursul va avea loc în 24 mai 2017.

Totodată, există numeroase companii în Oradea care angajează ingineri de diferite specializări: inginer automatizări, inginer automatist, inginer calitate, dar și confecționer articole din piele și înlocuitori - Sâmbăta, confecționer îmbrăcăminte, cusător articole din piele, lucrător comercial, operator confecționer industrial tricotaje, operator la fabricarea produselor congelate și de patiserie, operator calculator electronic și rețele - perioadă determinată, operator producție, șofer autocamion, șofer autobuz, trainer producție etc.

La această categorie, Termoficare Oradea angajează laborant chimist, pentru care are disponibile două posturi, iar Spitalul Clinic CF Oradea are nevoie de statistician medical debutant - perioadă determinată, pentru care are disponibil un post.

Pentru muncitorii necalificați, sunt disponibile 261 locuri de muncă. Dintre acestea, cele mai numeroase vin din partea unor firme care angajează manipulant marfă, montator subansamble montarea pieselor, muncitor necalificat confecții îmbrăcăminte, muncitor necalificat (ambalare) și muncitor necalificat încălțăminte.

La punctul de lucru Salonta, sunt disponibile 32 locuri de muncă, la Aleșd - 13, iar la Beiuș - 81.