Weekendul prelungit a fost unul cu multe evenimente pentru poliţiştii bihoreni, mai ales pentru cei care se ocupă de furturi. Aceştia au identificat o persoană din Ineu care a furat dintr-o locuinţă, au prins în flagrant patru persoane care se aflau la furat de prune, au identificat un tânăr care fura telefoane mobile şi au confiscat lemne care nu aveau documente legale.

Primul caz a avut loc vineri, 12 august, la ora 08.10, în Ineu. Polițiștii locali au fost sesizați de o femeie de 41 de ani, din localitate, că în noaptea de 11 spre 12 august, în lipsa sa de la domiciliu, persoane necunoscute au pătruns prin efracție în locuința sa și au sustras diverse bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 500 lei. În urma verificărilor efectuate, polițiștii din Ineu au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un localnic de 26 ani. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă. Sâmbătă, 13 august, la ora 12.10, polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în flagrant patru persoane cu vârste cuprinse între 20 și 51 de ani, toate din Sântandrei, în timp ce sustrăgeau 250 kg de prune de pe parcela agricolă a unei societăți comerciale din Sântandrei. Prejudiciul a fost recuperat integral și restituit proprietarului.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările.

Tot sâmbătă, polițiștii din Oradea au identificat un tânăr de 16 ani, din municipiu, bănuit că la ora 15.30 ar fi sustras un telefon mobil de la un orădean de 18 ani. Prejudiciul a fost recuperat integral și restitutit proprietarului.

Cele mai numeroase furturi în Bihor sunt furturile de lemn. Chiar dacă hoţii nu sunt prinşi în pădure, sunt deseori prinşi cu lemnul furat în maşini. Astfel, sâmbătă, 13 august, la ora 13.35, pe DN 1, în Lugaşu de Jos, polițiștii locali au depistat în trafic un bărbat de 26 de ani, din Vadu Crişului, în timp ce transporta cu o autoutilitară doi metri cubi de material lemnos, de esenţe gorun şi cer, fără aviz de însoțire a transportului de material lemnos. Cel în cauză a fost sancţionat, iar materialul lemnos, în valoare de 184 lei, a fost confiscat. De asemenea, vineri, 12 august, la 22.30, pe drumul comunal 168, tot în Lugaşu de Jos, polițiștii din Tileagd au depistat în trafic un tânăr de 18 ani, din Oradea, în timp ce transporta cu o autoutilitară trei metri cubi de lemne de foc, speciile cer și fag, fără documente de proveniență. Materialul lemnos, în valoare de 300 lei, a fost confiscat şi predat Ocolului silvic "Pădurea Craiului", iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional.