Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor a organizat luni, 5 septembrie, la sediul agenției din Oradea, o minibursă a locurilor de muncă pentru şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. La eveniment au participat persoane de diferite vârste, atât din Oradea cât și din județ, oficiile de gazdă revenind directorului AJOFM Bihor, Békési Csaba.

 

Printre persoanele interesate să aplice pentru unul dintre locurile de muncă vacante oferite de angajatori, în cadrul acestei miniburse s-a numărat și Tiberiu Potioc, din Cihei. “Sunt în șomaj din 28 iunie. Înainte, am lucrat la o firmă de pază. Am fost anunțat că sunt ceva locuri vacante, așa că am venit aici, la această minibursă, pentru a aplica pentru un post într-un domeniu în care am mai lucrat, ori în firmă de pază, ori lăcătuș mecanic. În ce privește salariul, sper să se ofere măcar salariul minim pe economie, pentru că am și familie. Am aflat de această minibursă pentru că mă aflu în evidența AJOFM Bihor, și am fost chemat de ei. Am adus și un CV pentru angajator”, ne-a declarat bărbatul.

 

Un alt participat la minibursă a fost Petru Bronț, un tânăr din satul Gepiș, comuna Lăzăreni. “Am lucrat ca șofer înainte, în distribuție. Am fost anunțat de către reprezentanții AJOFM Bihor că se organizează această minibursă a locurilor de muncă, fiind în evidența lor de două luni și ceva. Aplic pentru un post de șofer, întrucât am toate gradele necesare. Am mai participat la o bursă de acest gen pentru un post de stivuitorist, dar n-au mai fost locuri libere”, ne-a declarat tânărul.

Minibursa locurilor de muncă a fost organizată ieri, la sediul AJOFM Bihor, str. Transilvaniei nr. 2, pentru următorii angajatori: UAMT, MACON și PREMAGRO. Locurile de muncă oferite cu această ocazie au fost: inginer mentenanță, inginer calitate, electrician, sculer-matrițer, operator calculator, operator BCA, macaragiu, fochist, mașinist, inginer mecanic și muncitor necalificat.

“Suntem Fabrica UAMT, producători de piese auto. Căutăm operatori producție, sculeri matrițeri, mai mult pe partea tehnică, ingineri calitate, ingineri mentenanță, inspectori de calitate. Avem în jur de 20 de posturi vacante”, ne-a declarat Raluca Sotoc, Șef departament Resurse Umane în cadrul UAMT. Interlocutoarea noastră a făcut și câteva precizări privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care doresc să ocupe unul dintre cele 20 de posturi vacante din cadrul companiei: “Pentru operatori producție, nu avem condiții de studii, neapărat, trainingul se face la locul de muncă, iar pentru celelalte posturi, solicităm studii medii în domeniul tehnic, dar și experiență”.