Fundația Comunitară Oradea aduce la cunoștința publicului larg și a grupurilor de inițiativă din județul Bihor că a dat startul la depunerea proiectelor pentru cea de-a V-a ediție a evenimentului Swimathon Oradea, ce va avea loc ȋn data ȋn data de 27 mai 2017, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.

 

„Vrei să organizezi un concert de jazz? Vrei un spațiu creativ, în care să picteze toți artiștii neînțeleși? Vrei să faci graffiti 3D în parcare? Sau să văruiești scara blocului și să plantezi panseluțe de-a lungul străzii? Sau poate ai un plan mai grandios? Vrei să pui pe roate o comunitate care tresare la o pasiune pe care nimeni nu știe că o împărtășește cu un sfert din oraș, fiindcă nu aveți unde să o exersați împreună? Vrei să schimbi fața orașului, măcar în cartierul tău, să ajuți un om care are nevoie de sprijinul nostru pentru a trece peste o cumpănă sau îți dorești să pui pe picioare o afacere socială? Înscrie-ți proiectul la Swimathon Oradea până în 2 aprilie 2017 și începe să faci valuri!”, este invitația transmisă de organizatorii evenimentului.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.

„Un grup de inițiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. Apoi, își formează o echipă de înotători cu suflet mare, care vor sări în apă în ziua evenimentului. Până la competiția de înot, fiecare echipă își creează rețele de donatori și susținători. Susținătorii vor dona o sumă fixă pentru fiecare lungime de bazin parcursă de echipă, în timpul evenimentului. Cu cât mai multe ture de bazin parcurse, cu atât mai mulți bani se adună în contul proiectului”, explică Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea.

Rezultatele celor patru ediții anterioare

Patru ediții Swimathon Oradea înseamnă, în cifre: 59 de proiecte finanţate, 892 de înotători, 7.111 lungimi de bazin, 355,5 km înotaţi, 150 de voluntari, 290.000 lei adunaţi, 1.057 de sponsori și donatori individuali şi peste 3.000 de susținători în tribunele Bazinului Olimpic ,,Ioan Alexandrescu”.

„Fundația Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea și activismul local, oferind celor care doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii și voluntarii, cât și cu cei ce au nevoie de sprijin”, mai spune Claudia Abrudan.

Proiectele pot fi depuse până ȋn data de 2 aprilie 2017, iar apoi publicul larg este așteptat, cu mic, cu mare, la cea de-a V-a ediție a Swimathon Oradea, la Bazinul Olimpic ,Ioan Alexandrescu’, în data de 27 mai 2017, începând cu ora 10.00.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Fundației Comunitare Oradea http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon și pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/Swimathon-Oradea-810644028965369/?fref=ts