La o săptămână după ce s-a reîntors la Oradea, americanul Will Franklin a redebutat la CSM CSU în meciul cu Steaua. În urmă cu pregătirea fizică şi cu câteva kilograme în plus, Franklin a fost trimis în teren doar pentru că alţi doi străini, Barnette şi Lucic sunt accidentaţi.

 

Fostul căpitan a fost primit, însă, cu urale şi aplauze de fani.

“În primul rând el nu trebuia să joace astăzi (n.r. - sâmbătă seara). Vine după o perioadă lungă de inactivitate şi nu e tocmai uşor să intri într-un astfel de meci după doar o săptămână de antrenamente individuale. El a lucrat cu echipa după întoarcerea ei din Ucraina, adică joi şi vineri. Atât. Franklin a jucat pentru simplul fapt că Barnette şi Lucic sunt accidentaţi. Dacă unul dintre ei era sănătos, Will nu ar fi jucat", a declarat antrenorul Cristian Achim.

În cele 11 minute şi 40 secunde de joc Franklin a marcat două puncte, din aruncări libere, în ultimele secunde ale partidei, a avut 3 pase decisive şi 3 recuperări (una ofensivă), find faultat de patru ori. "Simpla lui prezenţă în teren realizează lucruri foarte frumoase. Colegii şi au încredere deplină în el, le transmite siguranţă şi încredere. De asemenea, vede şi înţelege jocul extrem de bine. La prima acţiune ofensivă cu Will în teren, Pasalic a fost lăsat singur pe semicerc pentru trei puncte. Ştim calităţile lui Will: comunică, transmite încredere jucătorilor şi întregii echipe. Este cea ce noi ne-am dorit. Deocamdată nu este la nivelul cel mai bun, dar e normal să nu fie. Însă nu am nicio îndoială că va ajunge acolo unde poate să fie", consideră antrenorul Cristian Achim.