Cea mai bună echipă bihoreană la minifotbal va participa în acest sfârşit de săptămână la un puternic turneu la Alba Iulia. AEK Oradea, alături de alte şapte echipe din ţară vor fi protagonistele "Cupei Winner's", organizată de George Ţălnar, fiul antrenorului Cornel Ţălnar, întrecerea având un scop caritabil sub sloganul "Viaţă pentru Lucian". 

 

Pe lângă echipa manageriată de Spiridon Baltsavias s-au mai înscris trei echipe din Alba Iulia (Joga Bonito, Winner's şi LaBolta), Sibiu (Royal şi Voinţa), multinaţionala Takata şi Râmnicu Vâlcea (Boromir). Cele 8 echipe au fost repartizate în două grupe, urmând ca meciurile din prima fază să înceapă sâmbătă, de la ora 12.00. Duminică, între 12.00 şi 16.00 sunt programate semifinalele şi finalele. Participantele au achitat o taxă de 2.000 de lei, care include cazarea pe noapte şi trei mese pe persoană, un set complet de echipament pentru 15 jucători şi baremul de arbitraj.

Componenţa grupelor

A: Winner's, AEK Oradea, FC Royal Sibiu, Boromir Vâlcea

B: Joga Bonito, Voinţa Sibiu, La Bolta, Takata.

AEK va întâlni în ordine pe Winner's (ora 14.20), Boromir (ora 16.00) şi FC Royal (ora 19.20).

Toate meciurile vor fi transmise în direct pe siteul AbSport.ro. Timpul de joc va fi de 2x20 minute, iar echipele vor evolua în sistemul şapte jucători de câmp şi un portar.

 "E o provocare pentru noi să participăm la o astfel de competiţie cu echipe puternice, medaliate în Campionatul Naţional sau participante în Liga Campionilor la minifotbal. Pe de altă parte, ne bucurăm că suntem şi protagoniştii unui turneu cu caracter umanitar", a declarat Spiridon Baltsavias.

AEK Oradea are în componenţă cinci de foşti fotbalişti de prima ligă (Zeno Bundea, Florin Lazăr, Sebastian Sfârlea, Marius Popa, Claudiu Codoban), la care se adaugă Răzvan Pocian, Victor Dobrescu, Delian Cuc, Adrian Iova şi Cristian Teşan.

Anul trecut, echipa orădeană a câştigat tot ce se putea pe plan local, Campionatul Judeţean, Supercupa Bihorului, plus că şi-a adjudecat Campionatul Regional Nord-Vest şi s-a clasat pe locul 3 în faza finală a Campionatului Naţional!