Echipa de fotbal a Universităţii Oradea a încheiat pe locul 4 ediţia din acest an a Campionatului Naţional Universitar. La turneul final organizat la Cluj de  Universitatea Babeș-Bolyai, campioana din 2016, au participat opt echipe, care au avut dreptul de a utiliza şi jucători legitimaţi. 

 

Universitatea din Oradea a făcut parte din grupa B alături de Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu și Universitatea Politehnica din Timișoara.

Victorioşi în primele două meciuri, 5-0, cu Iași, și 3-1, cu Timișoara, studenţii orădeni au jucat cu cei din Târgu-Jiu pentru calificarea în finală! „Fără a minimaliza valoarea adversarului, este greu de explicat ce s-a întâmplat în acel meci. Fără aportul lui Neaga, studenții orădeni «au beneficiat» din partea arbitrului partidei de o eliminare la finalul primei reprize (Paul Mihuța), de neacordarea unui penalty la un fault clar asupra lui Suwan Iemad și, mai ales, cu patru minute înainte de final, de «mutarea» unui fault de joc săvârșit în afara careului (dovadă fiind faptul că jucătorul faultat se afla în afara suprafeței de pedeapsă) la punctul de 11 m și 1-0 pentru Tg-Jiu. Deși inițial a indicat locul unde a avut loc faultul. Din nefericire, la ultima fază a jocului, la o lovitură liberă de la circa 20 m executată magistral de Sorin Ungur, sub transversală, mingea a revenit în teren și totul s-a terminat. La un pas de marea finală, Universitatea din Oradea a jucat doar pentru locurile 3-4 cu Universitatea Babeș-Bolyai”, a afirmat profesorul Alexandru Ilieş, şeful delegaţiei Univeristăţii Oradea.

Fără să poată conta pe trei jucători (Boneta, Ilieş jr. şi Matei), echipa orădeană n-a fost mai norocoasă nici în jocul pentru locurile 3-4, pierdut la un scor identic (0-1), în faţa formaţiei gazdă.

Campioană a devenit Universitatea de Vest din Timișoara, care a trecut la loviturile de departajare cu 8-7 (1-1 după timpul regulamentar de joc) de Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, câştigătoarea ediţiei din 2015. Echipa timișoreană va reprezenta România la Campionatul Universitar de Fotbal din Portugalia (Porto, 23-30 iunie 2017).

Din selecționata Universității din Oradea, condusă de profesorul Alexandru Ilieș, au făcut parte 17 jucători: Codruț Bulz, Sorin Danciu, Sorin Pop, Patrik Urbanowski, Răzvan Matei, Sebastian Boneta, Dan Jurcă, Iemad Suwan, Alexandru Bogdan Ilieş, Florin Neaga, Robert Baran, Vlad Oros (de la FC Universitatea Oradea, antrenor Lucian Stance), Paul Mihuţa (CF Bihorul Beiuș, antrenor Rudy Kovacks), Sorin Ungur (CSC Crișul Sântandrei, antrenor Ciprian Dianu), Alexandru Lezeu (CS Mădăras, antrenor Lorand Kadar), Bogdan Nyilvan (CSM Victoria Carei) și Florin Toderaş (Minerul Șuncuiuș). „Mulțumim cluburilor și antrenorilor care au înțeles și sprijinit demersul Universității din Oradea. În egală măsură, însă, aducem mulţumiri Facultăţilor de Geografie, Turism şi Sport (9); Medicină şi Farmacie (3); Inginerie Energetică Management Industrial (1); Inginerie Managerială şi Tehnologică (1) şi  Protecţia Mediului Tehnologic (1) pentru sprijinul acordat propriilor studenţi selectaţi pentru a reprezenta Universitatea Oradea la acest turneu final",  a mai declarat profesorul Alexandru Ilieş.