Scoasă din cursa pentru câştigarea Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM CSU a abordat neconvingător şi primul meci din seria pentru locurile 3-4. Fără prea mare motivaţie, echipa orădeană a cedat 63-69 (14-19, 16-15, 21-18, 12-17) la Sibiu cu echipa locală BC CSU.

 

Dacă în debutul partidei echipele s-au succedat la conducere, apoi sibienii s-au desprins încheind primul sfert cu 19-14.  Diferenţa a crescut şi la zece „lungimi", dar în ultimele secvenţe a reprizei secunde orădenii, care nu au putut conta din cauza unei accidentări pe Martin Zeno, s-au apropiat la şase puncte (34-30).

Startul părţii secunde a aparţinut CSM CSU, care a egalat la 36, iar Barnette şi-a adus echipa în avantaj după multă vreme (44-43). În continuare, ambele formaţii au trecut la conducere, iar înaintea sfertului decisiv tot BC CSU Sibiu avea un avans minim (52-51). Chiar şi cu o prestaţie sub aşteptări, gruparea orădeană a egalat la 57, după care a irosit două şanse de a prelua conducerea, iar Sibiul a profitat, revenind la conducere în minutul 35. CSM CSU a mai egalat o dată (63-63), după care fiecare echipă a avut ocazia de a avea avantaj. Dacă orădenii au irosit oportunităţile, gazdele au fost ceva mai hotărâte şi precise, luând o opţiune decisivă pentru victorie cu 30 de secunde înaite de final.

Meciul al doilea va avea loc luni, de la ora 19.00, la Arena Antonio Alexe. În eventualitatea unei victorii a orădenilor partida decisivă pentru locul 3 ar fi programată miercuri, 24 mai, de la ora 19.00, la Sibiu.

„A fost un duel între două echipe dezamăgite, cu a noastră un pic mai mult. Prin urmare a lipsit și motivația. Am încercat să ne focusăm, dar așa cum s-a văzut în modul nostru de exprimare în teren, nu am reușit. E foarte complicat să găsim motivație pentru a juca această finală mică. Țintim la locul 1, iar din momentul în care nu mai putem să îl obținem lucrurile au devenit mai complicate pe parte de motivare. Vom încerca să ne revanșăm față de suporterii noștri la meciul 2, care de altfel va fi și ultimul pe teren propriu în acest sezon. A fost un meci echilibrat, lucru care probabil a ținut publicul în priză. Însă așa cum am spus, trebuie să admitem că nivelul jocului pe care noi l-am dezvoltat în acest meci a fost scăzut", a comentat Cristian Achim, antrenorul echipei orădene.

BC CSU Sibiu: Davis 6, Hardy 4, Dragoste, Paliciuc 6 (1×3), B. Popescu 6 (1), Lalovic 10 (2), Mijajlovic 20, Copper Williams 16.

Antrenor: Dan Fleşeriu.

Asistent: Cătălin Vulc

CSM CSU Oradea: Mandache 6 (1×3), Barnette 13 (1), Petrişor 6 (2), Lucic, Nicoară 11, Denison 12, Ţîbîrnă, Pasalic 5 (1), Nicolescu, Franklin 11 (1).

Arbitri: Bogdan Podar, Sorin Drugău, Bertalan István.

Comisar FR Baschet: Mihai Caraion