Cel mai atractiv meci al rundei a 19-a din Liga Naţională de baschet masculin se dispută astăzi, de la ora 17.00 (Digi Sport), la Timişoara, unde se vor duela ocupantele locurilor 4 şi 5. Campioana României va avea un joc dificil în faţa unei echipe care are o serie de 7 victorii consecutive pe propriul teren.

 

Pe lângă forma excelentă pe care formaţia bănăţeană o traversează, rezultatul meciului tur în care campionii României s-au impus la doar o posesie (84-82) vine ca un argument în plus vis-a-vis de gradul de dificultate al acestui joc. Cele două echipe au înregistrat acelaşi număr de victorii până în prezent (10), BC Timişoara având în schimb mai puţine înfrângeri faţă de echipa roş-albastră (6 faţă de 7). Gazdele au un antrenor nou, Tudor Costescu stând pe bancă la ultimele două victorii ale bănăţenilor. Este un tehnician de valoare care face parte din generaţia lui Cristian Achim. Ultimul duel dintre cei doi s-a consemnat în urmă cu trei ani. De atunci, antrenorul gazdelor a făcut parte din corpul federal. Dacă în sezonul trecut BC Timişoara nu a înregistrat cele mai bune rezultate, în actuala ediţie de campionat bănăţenii se află la un nivel superior. Orădenii au avut etapă liberă în runda a 18-a. Alb-violeţii s-au impus în deplasare la Phoenix Galaţi, unde au controlat jocul în cea mai mare parte a timpului, dar au terminat cu mari emoţii, rezultat 87-90. Pentru partida din Sala „Constantin Jude”, Cristian Achim a deplasat întreg lotul cu excepţia lui Sean Barnette, cel care încă nu este refăcut după ruptura musculară pe care a sufertit-o. Cum în lotul de 14 se regăsesc 6 baschetbalişti străini, iar regulamentul permite trecerea pe foaia de joc a doar 5, tehnicianul campioanei va decide astăzi care va fi cel care va sta în tribune. Cele două echipe se vor duela şi în cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, jocul urmând a se disputa la Sibiu în data de 15 februarie.

 

Celelalte partide din runda a 19-a sunt: Olimpic Baia Mare - BCM U Pitești, SCM U Craiova – U BT Cluj, CSU Sibiu - BC Mureș, Steaua București – Dinamo București (ora 20.30, Digi Sport). Phoenix Galați va sta.

 

Clasament

  1. U BT Cluj - 30 puncte (14 victorii - 2 înfrângeri)
  2. Steaua București - 28 puncte (12-4)
  3. CSU Sibiu - 28 puncte (11-6)
  4. BC Timișoara - 27 puncte (10-7)
  5. CSM CSU Oradea - 26 puncte (10-6)
  6. BCM U Pitești - 25 puncte (9-7)

--------------------------------------------------------------------------------------

  1. BC Mureș - 25 puncte (9-7)
  2. Phoenix Galați - 23 puncte (6-11)

--------------------------------------------------------------------------------------

  1. SCM U Craiova - 20 puncte (4-12)
  2. Dinamo București - 20 puncte (4-12)
  3. Olimpic Baia Mare - 18 puncte (1-16)