Fanii CSM CSU Oradea au avut totuşi un motiv de satisfacţie după meciul pierdut (60-79) cu Le Mans Sartre în etapa a 11-a a grupelor Ligii Campionilor. La finalul partidei, oficialii echipei orădene au anunţat revenirea fostului căpitan Will Franklin.

 

Nu a mai jucat de şase luni

A treia colaborare cu baschetbalistul american se va întinde până la finele actualului sezon. În ultimele şase luni, Franklin nu a mai avut angajament, după cucerirea titlului cu echipa orădeană hotârând să renunţe la baschet pentru a rămâne lângă familie. Ulterior, după ce a participat la un turneu de baschet cu statut amator, alături de foștii săi colegi de la universitatea Bradley, Will s-a răzgândit, exprimându-şi disponibilitatea de a se reîntoarce la Oradea. Între timp, însă, CSM CSU ajunsese la un acord cu Branko Mirkovic, astfel că revenirea nu mai era de actualitate. Sârbul cu cetăţenie bulgară a alternat prestaţiile bune cu cele slabe, astfel că staff-ul orădean a luat tot mai mult în calcul readucerea lui Franklin, concretizată până la urmă în acest început de an. De văzut dacă Franklin şi Mirkovic vor împărţi minute sau conducerea orădeană va renunţa la ultimul, altfel jucător bun, dar inconstant. "Nu vom putea să facem față în această formulă. Calendarul ne împiedică să avem clipe de răgaz, astfel încât avem nevoie de cel puțin un jucător nou (n.r. - Will Franklin). Nimeni nu a anticipat șirul de accidentări șI, chiar dacă ne așteptam că vom avea probleme de prospețime, parcă acestea sunt cu mult peste orice ne-am închipuit", a comentat Cristian Achim.

Redebutul lui Franklin s-ar mai putea lăsa aşteptat, pentru că în condiţiile unei absenţe de durată americanul de 31 de ani trebuie să se pună cât de cât la punct cu pregătirea fizică.

Franklin are 120 meciuri jucate în Liga Națională, 18 în Cupa României și 6 în EuroChallenge pentru CSM CSU Oradea. În Liga Națională, Will are medii statistice de 10.1 puncte, 4.9 pase decisive, 3.8 recuperări, 1.3 intercepții și 13.5 la eficiență în 30:43 minute pe partidă. De asemenea, are procentaje de 50% la două puncte, 36% la trei puncte și 78% la linia de pedeapsă. Will Franklin a mai jucat la ENAD (Cipru), Borac Nektar (Bosnia), NY Phantoms Braunschweig (Germania), Energa Czarni Slupsk și Polski Cukier Torun (Polonia) şi Etoile Sahel (Tunisia).

Odată cu readucerea lui Franklin, numărul jucătorilor străini din lotul CSM CSU Oradea a ajuns la şapte (Zeno, Barnette, Denison, Mirkovic, Lucic, Pasalic), însă în campionat şi în cupele europene pot fi trecuţi doar cinci pe foaia oficială a meciului.