Campionatul zonal de minifotbal de la Ștei, găzduit de Baza Sportivă Viitorul Ștei, de pe strada Vișinilor nr.3, și-a derulat și ultima „fază” a ediției 2015-2016, prin organizarea festivității de premiere.

 

A treia ediție a campionatului zonal de minifotbal de la Ștei a luat sfârșit cu ocazia festivității de premiere organizată de directorul Bazei Sportive Viitorul Ștei, Sandu Balaj, care s-a dovedit a fi una de succes, de fapt cum a fost și ediția a treia, la care s-au înscris 12 echipe. Și această ediție a fost plină de suspans, lupta pentru primul loc fiind una deosebit de aprigă în care protagoniste au fost „turma” șteiană și echipa „moților” din Arieşeni, singura participantă din afara județului Bihor.

 Dacă la finalul turului Elefanții Ștei au „hibernat” în fotoliul de lider, la finalul campionatului titlul de campioană a revenit echipei Bradul Arieșeni, iar pe poziția a treia, chiar dacă la un moment dat a dat târcoale primelor două locuri, s-a clasat Izvorul Poiana. Într-un cadru festiv, Sandu Balaj a înmânat campioanei, Bradul Arieșeni, cupa, diploma și o minge oficială de joc pe teren redus. Următoarele două clasate, Elefanții Ștei și Izvorul Poiana, au primit diplome de participare. De asemenea, s-au mai acordat diplome pentru: cel mai bun portar, Sorin Blaga – Elefanții Ștei; golgheterul campionatului, Marius Matei (49 goluri) – Bradul Arieșeni; cel mai tehnic jucător, Florin Micula – Izvorul Poiana; cel mai constant jucător al campionatului, Livius Bogdan – Bradul Arieșeni; cel mai tânăr jucător al campionatului, Cristian Oncica (Kiki) – Elefanții Ștei; cel mai stabil antrenor, Alin Fofiu (a rezistat trei ediții) – Elefanții Ștei; „speranța campionatului”,  același „veșnic tânăr” Voicu Popa- Elefanții Ștei.

Acest campionat s-a caracterizat printr-o sportivitate exemplară, dar mai ales prin faptul că socializarea a fost la ea acasă, deoarece după fiecare meci fazele mai importante erau pur și simplu „disecate” la o masă rotundă unde, în ciuda mizei campionatului, scorul rămânea pur și simplu în „umbră”, iar la „orizont” se întrevedeau viitoarele partide, unde cu siguranță toți „înregistrau” (totuși) mult râvnita victorie.

Toți participanții la festivitatea de premiere au fost invitați de această dată la o masă rotundă de Sandu Balaj, unde maestrul în arta culinară Dănuț Borna, alintat „Urechea”, a fost mult apreciat datorită delicateselor preparate.