Nu mai puţin de 10 medalii şi-a trecut în palmares Huszar Ingrid, una dintre marile speranţe ale înotului orădean, la Campionatul Naţional de înot pentru juniori, tineret şi seniori ce s-a desfăşurat la Bacău. Dintre acestea cinci au fost din cel mai strălucitor metal. Ultima clasare pe podium reuşită de delegaţia clubului Crişul a fost a Ioanei Buzlea.

 

Clubul condus de Ionel Bungău a fost reprezentat de 7 sportivi (antrenori Illes Zsolt, Remus Oros şi Georgeta Schier) la întrecerea găzduită de oraşul Bacău. Una dintre cele mai galonate sportive ale competiţiei a fost Huszar Ingrid, orădeanca reuşind să urce de zece ori pe podium în diferite probe şi la diferite categorii de vârstă. În primul său an de juniorat, Ingrid a devenit de cinci ori campioană naţională, de patru ori vicecampioană şi o dată s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului. Medaliile de aur au fost obţinute în probele de 50 şi 200 m bras, la junioare şi la tineret, respectiv la 100 m bras junioare. Înotătoarea a mai obţinut patru medalii de argint, la 50 şi 200 m bras senioare, precum şi la 200 şi 400 m mixt junioare, respectiv o medalie de bronz la 100 m bras tineret. Ultima medalie cucerită de delegaţia orădeană îi aparţine Ioanei Buzlea, cea care a terminat pe locul al treilea proba de 200 de metri mixt la tineret. „Pentru mine a fost un concurs mai dificil decât anul trecut, deoarece am trecut la o categorie superioară de vârstă. Sper să ajung cât mai sus, îmi doresc să progresez în continuare, pentru a atinge un nivel cât mai înalt”, a declarat Huszar Ingrid.

 

„Să atingem nivelul valoric de altădată”

Ionel Bungău, directorul CS Crişul, apreciază rezultatele sportivilor săi. „Huszár Ingrid este o mare speranţă a nataţiei orădene. Sigur, va trebui să muncească şi mai mult în viitor, pentru că dificultatea întrecerii se măreşte odată cu creşterea în vârstă. Dar, aşa cum o cunosc eu, am convingerea că se va menţine în continuare în elită. Ioana Buzlea are meritul de a fi revenit după o accidentare foarte grea, care a ţinut-o timp îndelungat departe de bazin. Sunt convins că a trecut cu bine peste acest moment greu din carieră şi că va performa în continuare”, a afirmat conducătorul CS Crişul. Referitor la secţia de înot, Ionel Bungău este de părere că aceasta se află pe drumul cel bun care ar putea duce la realizările de altă dată. „Am crezut de la bun început în această secţie, care iată că performează tot mai mult. Pot să spun cu toată convingerea că am câştigat pariul cu înotul. Mi-aş dori să ajugem măcar la nivelul valoric la care a fost odată clubul Crişul la înot şi sărituri. Vom face tot ce putem pentru a sprijini secţia de înot ”, a mai spus directorul clubului Crişul.